Marele Radical: Norman Finkelstein în România

Pe 25 mai, la Centrul Ceh, a avut loc o video conferinţă cu renumitul profesor Norman Finkelstein. Discuţia a fost moderată de Cătălin Gomboş.

 Marele Radical: Norman Finkelstein în România – eveniment organizat de Frontline Club Bucharest la Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest), a dat ocazia publicului de a-l asculta într-o videoconferinţă pe Dr Norman Finkelstein, putând apoi să-i pună întrebări.

Alături de Noam Chomsky, Raul Hilberg și Ilan Pappe, Norman Finkelstein este unul dintre intelectualii de origine evreiască de clasă care au denunțat politicile statului israelian și folosirea Holocaustului în obținerea foloaselor materiale de către marile organizații evreiești americane.

Norman Finkelstein este profesor de științe politice, scriitor și activist, autorul unor cărți cult cum ar fi “Image and Reality of the Israel-Palestine Conflict” sau “Holocaust Industry”. În 2008, lui Norman Finkelstein i-a fost interzisă intrarea în statul Israel pentru 10 ani.

Pentru prima dată într-o discuţie publică în România, profesorul Finkelstein a vorbit despre influența crescândă a Israelului în Europa de Est și cum a fost ea obținută, despre politicile din teritoriile ocupate și Gaza şi mutarea ambasadei SUA la Ierusalim și ce înseamnă această mișcare.

Intrarea a fost liberă, pe bază de rezervare. Eveniment Facebook aici.