Ahoj! Hai la cursuri de cehă!

Dacă vrei să studiezi în Cehia, să te muţi acolo, să petreci pur şi simplu o perioadă de timp în ţara lui Menzel şi Hrabal, dacă eşti pasionat de limbi străine şi vrei să înveţi ceva nou, pentru a comunica mai uşor în vacanţele la Praga şi la Brno, sau dacă îţi place să te provoci, învăţând să pronunţi cuvinte formate doar din consoane, cursurile de limba cehă de la Centrul Ceh îţi pot veni în ajutor.

Ahoj! Mluvíš česky?

Dăm startul cursurilor de limba cehă! Profesorii noştri, Alena Klimešová şi Martin Jakubek, sunt nerăbădători să vă cunoască şi să vă ajute să învăţaţi čeština.

Alena Klimešová este profesoara noastră din 2016. Ea predă şi la Universitatea din Bucureşti, având o vastă experienţă în acest domeniu şi primind anul trecut titlul de profesor Bologna. Tehnicile de predare pe care le foloseşte sunt bazate pe metode de activizare, continuând cu cele vizual-demonstrative şi terminâd cu metodele alternative. În plus, nu foloseşte o limbă de intermediere, iar aceste practici s-au dovedit eficiente de-a lungul celor 2 ani de profesorat la Centrul Ceh. 

Martin Jakubek este noul nostru profesor de cehă. Acesta se descrie ca fiind un „student cronic”, studiind spaniolă, norvegiană, portugheză şi lingvistică. A partipicat în numeroase schimburi de experienţă şi proiecte Erasmus, lucru care i-a oferit ocazia de a intra în contact cu diverse culturi şi tot datorită acestor activităţi a ajuns şi în România. Lucrează ca profesor de limbi străine şi este foarte încântat să predea cehă în cadrul cursurilor noastre, planul lui fiind să familiarizeze cursanţii cu ce înseamnă cultura cehă. 

Întreaga sesiune conţine 10 cursuri a câte 2 ore fiecare (45 minute + 15 minute pauză/ lecţie, după sistemul ceh), de la ora 18:30. Începătorii studiază în zilele de luni ale săptămânii (1 octombrie – primul curs), intermediarii vin la curs în zilele de marţi (2 octombrie – primul curs), iar cei avansaţi sunt aşteptaţi în zilele de miercuri (3 octombrie – primul curs). În funcţie de numărul de înscrieri pentru fiecare nivel, profesorii, împreună cu studenţii, pot stabili mai multe grupe şi un orar diferit de cel menţionat mai sus, care să avantajeze cursanţii.

Taxa de înscriere este de 600 RON. Pentru studenţi, elevi şi pensionari taxa este redusă la 400 RON, pe baza actului doveditor. Plata se face doar cash, în prima zi de curs.

Înscrierile se fac până pe data de 25 septembrie, trimiţând un mail la emil@czech.cz sau la telefon 021 303 92 36 şi menţionând nivelul la care doriţi să vă înscrieţi şi datele de contact.