Blitzkriegul penalilor

Continuăm discuţiile organizate de colegii noştri de la Frontline Club, în seara aceasta, 24 septembrie, de la ora 19:00. 

Vara aceasta, după condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive, puterea a pornit un uriaș atac la adresa justiției din România. Începând cu suspendarea doamnei Kovesi, trecând prin scandalul judecătorului Curții Constituționale Petre Lăzăroiu, urmat de trimiterea Inspecției Judiciare peste Parchetul General și procurorul Augustin Lazăr, prelungirea prin OUG a mandatelor șefilor Inspecției Judiciare, atacurile asupra Înaltei Curți de Casație și Justiție, nominalizarea de către ministrul Tudorel Toader a Adinei Florea, amenințările cu ordonanțe de grațiere și amnistiere, rar a trecut o zi în care partidul de guvernământ să nu fi încercat sau chiar să nu fi înfăptuit o mutare pe frontul justiției.

Atât de multe lucruri, pe atât de multe planuri s-au petrecut în ultimele 3 luni, încât nu e de mirare că e greu să ai o privire de ansamblu a situației.
Exact ceea ce ne propunem să facem luni, 24 septembrie, la Frontline Club: o hartă a atacurilor asupra justiției, pe instituții, persoane, interese, ca să înțelegem și noi unde suntem și ce ne paște în viitoarele săptămâni.

La această complexă operațiune s-au înhămat până acum judecătorul Cristian Dănileț, procurorul Claudiu Sandu de la Asociația Procurorilor din România, judecătoarea Camelia Bogdan, jurnaliștii Ioana Nadina Dogioiu și Stoica Ionel, ambii de la ziare.com. Așteptăm confirmări de la ICCJ și DNA.

Intrarea este liberă.

Eveniment Facebook aici.