Centenar bolnav – cancerul sistemului de sănătate românesc

O nouă dezbatere organizată de Frontline Club are loc pe 14 noiembrie 2018, de la ora 19:00, la Centrul Ceh. Sistemul de sănătate din România este pus sub lupă alături de specialişti. 

La 3 ani de la Colectiv, spitalele României sunt pline de viermi, gândaci, șobolani, nozocomiale și corupție. Zeci de reportaje și anchete au dezvăluit afacerile dubioase în care erau implicați administratori de spital, furnizori și importatori de echipamente medicale, ordonatori de credite și autorități centrale și locale.

În timp ce aleșii taie panglici și se laudă cu secții inexistente sau spitale care vor fi construite în 20 de ani de acum înainte, un ONG construiește din donații un spital pentru copiii bolnavi din cancer. Este singurul caz de acest tip din Uniunea Europeană. Și singura speranță pentru sistemul de sănătate românesc.

Miercuri, 14 noiembrie de la ora 19 discutăm la Frontline cu Oana Gheorghiu de la Dăruiește Viață, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, asistenta medicală-whistleblower Mariana Luceanu și jurnalista Mirela Neag despre starea sistemului medical românesc, de ce românii au cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană, de ce nu a fost construit niciun spital după Revoluție și ce s-a întâmplat cu infrastructura medicală de pe vremea comunismului.

Așteptăm și alte confirmări.

Eveniment Facebook aici.