Lemonade Joe | Fiction Tuesdays

O nouă proiecţie Fiction Tuesdays la orizont! Marţi, 6 noiembrie 2018, de la ora 20:00, vă invităm într-o călătorie în vestul sălbatic… cehoslovac. Vedem Lemonade Joe, al deja cunoscutului Oldřich Lipský.

Lemonade Joe (Limonádový Joe), r. Oldřich Lipský, 1964, 99 min.

Joe este un cowboy abstinent cu un caracter impecabil, într-un orăşel de băutori de whisky. După ce o salvează pe frumoasa Winnifred de nişte huligani din tavernă, orăşenii sunt impresionaţi de eroismul său şi deschid un salon în care se servesc numai băuturi non-alcoolice, lucru supărător pentru comercianţii locali de tărie. Aceştia se aliază cu o prostituată a cărei inimă a fost rănită în trecut de Joe şi pun la cale un plan pentru a-l omorî pe erou şi a readuce consumul de alcool în Stetson City.

Premii/Festivaluri
Înscrierea oficială a Cehoslovaciei la a 37-a ediţie a Premiilor Oscar pentru cel mai bun film străin
San Sebastián International Film Festival 1964 – Silver Seashell

Intrare liberă.
Subtitrare în limba engleză.
Eveniment susţinut de Budweiser Budvar
Eveniment Facebook aici.

Lemonade Joe (Limonádový Joe), d. Oldřich Lipský, 1964, 99 min.

A lemonade-drinking cowboy rescues a beautiful temperance worker from rowdies in a tavern. Impressed with his heroism and trick shooting, the town opens an all-lemonade saloon, which upsets the local whiskey barons. With the help of a prostitute Joe has scorned, they scheme to kill the teetotalling hero and make Stetson City safe for intoxicating spirits once more.

Festivals
Czechoslovakia’s submission to the 37th Academy Awards for Best Foreign Language Film
San Sebastián International Film Festival in 1964 – Silver Seashell

Free entrance.
English subtitles.
Event supported by Budweiser Budvar.
Facebook event here.

Parteneri media: TANANANAAGERPRESTVR1The Romania Journalfilme-carti.roRadio România CulturalZiarul MetropolisMovieNews.roDilema vecheLiterNet.roRevista Zeppelin.