Alois Nebel | Fiction Tuesdays

Anul 2018 a adus un nou program de proiecţii de film la Centrul Ceh – Fiction Tuesdays. Timp de două sezoane, în primăvară şi acum, în toamnă, am proiectat filme cehe care au încânt publicul român. Ultima proiecţie are loc mâine, 4 decembrie, de la ora 20:00. 

Alois Nebel – r. Tomás Lunák, 2011, 84 min.

Animaţia urmărește povestea unui dispecer de tren, bântuit de evenimentele pe care le-a trait în al Doilea Război Mondial, care trăiește într-o mica localitate cehă aflată la granița dintre Cehia și Polonia. În 1989, în timpul căderii Zidului Berlinului, Alois ajunge într-un sanatoriu, dar când i se permite să plece, nu mai are slujbă și nu se poate adapta la noile realități sociale și politice. În același timp, după ce întâlnește un strain mut, se găsește implicat într-o crimă care a avut loc în Polonia.

Proiectat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto (2011), Festivalul de Film de la Veneția (2011), Festivalul de Film de la Londra BFI (2011).

Intrare liberă.
Subtitrare în limba engleză.

Eveniment susţinut de Budweiser Budvar.

Eveniment Facebook aici.

EN
Alois Nebel – d. Tomás Lunák, 2011, 84 min.

The animation follows the story of a middle-aged railway dispatcher haunted by events he was a part of during the Second World War who lives in a small hamlet on the Czech side of the Czech-Polish border. In 1989, just as the Berlin wall falls, Alois ends up in an asylum, but when he gets out there he has no job and can’t quite adjust to the new social and political realities. At the same time, he finds himself mysteriously involved with a murder in Poland after he encounters a mute stranger who appears out of nowhere.

Screened at the 2011 Toronto International Film Festival, 2011 Venice Film Festival, BFI 2011 London Film Festival.

Free entrance.
English subtitles.

Event supported by Budweiser Budvar.

Facebook event here.

Parteneri media: TANANANAAGERPRESTVR1The Romania Journalfilme-carti.roRadio România CulturalZiarul MetropolisMovieNews.roDilema vecheLiterNet.roRevista Zeppelin