Publica si tu! / 23 ianuarie – 3 octombrie / MNAC

Muzeul National de Arta Contemporana in colaborare cu Graphic Design Museum din Breda, Olanda, organizeaza in perioada 23.01 – 3.10.2010 „Publica si tu!” , un program conceput special pentru copiii din grupa de varsta 8-14 ani.

publish_it.jpg

Cum se desfasoara?
Copiii descopera ce anume este grafic designul, de ce este necesar pentru obiectele care ne inconjoara. Ce semnificatie pot avea literele si culorile? De ce o cutie de lapte are culoarea albastra si nu violet? Ce sugereza mai multe tipuri de litere pe un afis de film?
La MNAC, copiii publica singuri si lucreaza ca designeri. Fiecare copil care viziteaza muzeul primeste o mapa de lucru care-l ajuta atunci cand se ocupa de tema/design.
Cum se procedeaza? Copiii sunt primiti intr-un spatiu special amenajat in muzeu, unde un asistent/educator/cadru didactic le ofera o scurta prezentare si le da mapa de lucru. Apoi copiii se apuca de treaba. In spatiu, lucrarea lor este publicata pe perete si pe panourile publicitare. Copiii isi pot alege fonturile, culorile, pictogramele si formele pentru designul lor. Prefera sa publice lucrarea digital? Foarte bine! Un perete este rezervat pentru proiectii. Copiii se aseaza la un computer, aleg formele, culorile si literele dintr-o banca de imagini, fac un design si il publica pe internet.
Mapa de lucru (plina de surprize) poate fi luata acasa, desigur!

Expozitia poate fi vizitata impreuna cu toata clasa, cu programare, dar copiii sunt bineveniti si individual.
Participantii invata in mod interactiv principiile de baza ale designului grafic. Ei exploreaza, in special atunci cand lucreaza, modul in care se realizeaza grafic designul si modul in care folosirea diversa a culorilor, formelor si fonturilor influenteaza designul. Culori si forme diferite transmit mesaje diferite.
„Publica si tu!” este un mediu atractiv de a invata, in care principiile de baza si functionalitatea grafic designului sunt explicate prin exemple usor de inteles, in combinatie cu activitati (de grup). Acestea sunt legate de experienta si stadiul de dezvoltare cognitiva a copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani.
Numarul maxim de participanti: 30 persoane
Atelierele au loc in fiecare sambata de la ora 11.00, cu inscriere la tel.: 021 3189137 sau prin e-mail: irina.radu@mnac.ro, info@mnac.ro.
Un proiect : GRAPHIC DESIGN MUSEUM, Breda
www.graphicdesignmuseum.com