Voyage of Time: Life’s Journey | DM la Constanţa

Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada cu sprijinul Centrului Ceh, aduce la malul mării programul Documentary Mondays, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, pe 4 şi 11 martie, de la ora 17:00. Primul documentar la care sunteţi invitaţi este Voyage of Time: Life’s Journey.

Voyage of Time: Life’s Journey – r. Terrence Malick, 2016, 90 min.

Evoluţia Universului are loc în fața ochilor noștri în această experiență cinematografică pentru simțuri, minte și suflet.

Abordând atât trecutul nostru planetar, cât și o căutare a locului umanității în viitor, documentarul vibrează cu energia naturii în sine, combinând diferite efecte speciale inovatoare cu imagini de arhivă terifiante de pe întreg mapamondul, în căutarea a ceea ce rămâne, ceea ce supraviețuiește timpului schimbător. Ce înseamnă, de fapt, după toţi aceşti eoni, să fim noi aici și acum?

Acțiunea trasează cronologia științifică a Terrei, de la nașterea stelelor până la apariția vieții și, în final, la debutul umanității şi schimbările pe care aceasta le produce asupra planetei. Malick invită publicul să asiste la trecut, prezent și viitor într-un mod intim. Lucrând cu o echipă de consultanți științifici și artiști vizuali conduși de Dan Glass (The Tree of Life, Batman Begins, The Matrix Reloaded), documentarul ilustrează o înșiruire de fenomene naturale nemaivăzute – celeste și terestre, macroscopice și microscopice – într-o varietate de moduri noi.

Terrence Malick explorează în primul său documentar nașterea și moartea Universului așa cum îl știm, începând cu zorii vieții, trecând prin felul în care evoluția ne-a adus în acest moment specific și încheind cu un preview pentru ce ne așteaptă în viitor.

Intrarea la proiecţie este liberă. Eveniment Facebook aici.

Eveniment organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” şi Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest).