Spaceship Earth | DM la Constanţa

Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada, cu sprijinul Centrului Ceh, aduce la malul mării programul Documentary Mondays, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, pe 4 şi 11 martie, de la ora 17:00. Al doilea documnetar ce va fi proiectat luna aceasta este Spaceship Earth.


Spaceship Earth – r. Kevin McMahon, 2016, 123 min.

Documentarul oferă o perspectivă asupra diferitelor moduri de a trăi viabil într-o lume care se confruntă cu provocările încălzirii globale.

Între știință și poezie, acest film este o călătorie fascinantă prin istorie, despre amprenta lăsată de omenire asupra pământului şi despre soluţiile menite să stabilească un echilibru între activitatea oamenilor şi planetă când vine vorba de resursele naturale.

Deși conceptul planetei Terra ca navă spațială datează încă de dinaintea călătoriilor în spațiu, până la celebra fotografie a răsăritului Pământului văzut de pe Lună, imortalizat de astronauții misiunii Apollo 8 în 1968, metafora „nava spațială Pământ” (termen inventat de futuristul Buckminster Fuller în anii ’60) nu a prins rădăcini în mentalitatea colectivă. Ideea Pământului ca o entitate finită care rătăcește într-un univers aparent infinit și gol a devenit o chemare pentru durabilitate și cooperare. Renumitul regizor de documentare Kevin McMahon a călătorit în jurul Pământului pentru a observa descoperirile oamenilor de știință referitoare la amprenta umanității asupra planetei. Incluzând discuții cu cei mai remarcabili gânditori contemporani, printre care fizicieni, astronauți, antropologi și geologi, Spaceship Earth este un film poetic care încearcă să ofere insight-uri și răspunsuri la întrebări actuale – cum să schimbi atât mințile, dar și inimile, fiecărei persoane de pe această planetă? – o necesitate, având în vedere că Terra încă este singura planetă capabilă să ne ofere adăpost.

Intrarea la proiecţie este liberă. Eveniment Facebook aici.

Eveniment organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” şi Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest).