Distrugerea TVR și Radio România – 3 years challenge

Continuăm să găzduin dezbaterile organizate de prietenii noştri de la Frontline Club miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora 19:00, când vom discuta despre posturile naţionale de televiziune şi radio. 

În urmă cu trei ani, Frontline Club a organizat o dezbatere în care s-a vorbit despre dezastrul financiar din TVR și cel editorial de la Radio România. Între timp, cele două instituții nu mai sunt finanțate din taxă ci direct de la buget, șefii lor s-au schimbat, în eter au apărut unele voci noi. Cu toate acestea, scandalurile au continuat să se țină lanț. De la derapaje editoriale la acuzații de politizare și de risipă a banului public. Audiențele sunt fie nesemnificative (SRTV), fie în scădere constantă (SRR).

Care sunt problemele editoriale, organizaționale și manageriale care continuă să afecteze Radioul și Televiziunea publică? Ce s-ar putea face pentru ca aceste două instituții să fie aduse din anii `80 în prezent? Cum se poate redobândi profesionalismul pe o piață media unde se resimte acut nevoia unor repere gen BBC? Vom încerca să răspundem la aceste întrebări pe 17 aprilie într-o dezbatere moderată de jurnalistul Petrișor Obae la care vor participa directorul CJI, Ioana Avădani, Dorina Rusu de la CNA și jurnalista Radio România, Mira Gomboș. Așteptăm confirmarea prezenței șefului comisiei de etică din TVR, Horia Grușcă, și a reprezentanților conducerilor celor două instituții vizate de dezbaterea de miercuri.

Eveniment Facebook aici.