Forumul EuroParlamentar pentru Diversitate

Colaborarea noastră cu cei de la MozaiQ continuă, de această dată în contexul alegerilor Europarlamentare. Discuţia va avea loc pe 15 mai 2019, de la ora 19:00. 

MozaiQ, Centrul Filia și E-Romnja au plăcerea de a vă invita să participați la Forumul EuroParlamentar pentru Diversitate ce va avea loc în data de 15 mai, de la ora 19, la Centrul Ceh / Czech Centre, Strada Ion Ghica 11, București.

Alegerile din 2019 pentru Parlamentului European vin într-un climat social și politic tot mai polarizat. Valorile și principiile fundamentale pe care a fost fondată UE – respectarea demnității umane și a drepturilor omului, a libertății, a democrației, a egalității și a statului de drept – sunt contestate, iar drepturile omului, în special drepturile femeilor, ale romilor și ale persoanelor LGBTI se confruntă cu o provocare puternică. Adeseori, aceste teme nu sunt abordate ori aprofundate în cadrul dezbaterilor electorale, iar crearea de forumuri tematice, accesibile publicului, asigură alegătorilor accesul la informații esențiale pentru exercitarea dreptului de a alege, în cunoștință de cauză.

Forumul EuroParlamentar pentru Diversitate va reuni candidați de la principalele partide politice înscrise în cadrul alegerilor europarlamentare în cadrul unei dezbateri moderate în care o să fie discutate temele electorale de interes pentru femei, romi și persoane LGBTI.

Candidații care vor participa vor fi anunțați ulterior pe pagina evenimentului.

*** Anul acesta, Forumul EuroParlamentar pentru Diversitate este organizat și pentru a marca Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Bifobiei și Transfobiei, abreviată IDAHOBT și sărbătorită în fiecare an pe 17 mai. Cu această ocazie, încurajăm toți candidații să adere la Angajamentul European #ComeOut4EU. Până în prezent, 750 de candidați au semnat angajamentul, inclusiv din România.

Eveniment Facebook aici.