Happy End | FT la Arad

Proiecţiile Fiction Tuesdays la Arad au ajuns la sfârşit – sau la Happy End. Pentru moment. Vă aşteptăm la o nouă proiecţie pe 28 mai 2019, de la ora 20:00, la Cinema Arta Arad. 

Happy End – r. Oldřich Lipský, 1967, 69 min.

„Happy End” este o comedie neagră despre o crimă și consecințele acesteia prezentate invers cronologic, în care decesul este în realitate o renaștere. Filmul începe cu execuția protagonistului, explorându-i acțiunile și motivațiile premergătoare morții. Lipský pornește de această dată de la ideea că orice poveste de dragoste începe extraordinar și se sfârșește tragic, așa că, pentru a putea avea parte de un final fericit, se folosește de ordinea inversă a firului narativ.

Intrare liberă.
Subtitrare în limba română.
Eveniment Facebook aici.

Happy End – d. Oldřich Lipský, 1967, 69 min.

A dark comedy about a murder and its consequences presented in a backwards manner, where death is actually a rebirth. The film starts with an “execution” of the main protagonist and goes back to explore his previous actions and motivations. Lipský starts his chronologically inverted masterpiece from the idea that all love stories have joyful beginnings and end tragically, so the film’s reversal is mandatory, in order for the audience to taste another kind of romance, the one that actually leaves them with a smile on their faces at the end.

Free entrance.
Romanian subtitles.

Facebook event here.

Proiecţii realizate de Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest) în colaborare cu CitiZenit şi Centrul Municipal de Cultura Arad.