Campania electorală – între adevăr și minciună

Centrul Ceh găzduieşte joi, 6 iunie, o discuţie organizată de Freedom House România, alpturi de Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Stop Fake News in Romania, Geeks For Democracy şi Reprezentanța Comisiei Europene în România. 

În data de 6 iunie, între orele 18:00 – 19:30, vă invităm la Centrul Ceh (Strada Ion Ghica nr 11) pentru o discuție deschisă despre modul în care s-a desfășurat campania electorală din luna mai 2019 și modul de comunicare al politicienilor / partidelor.

Îi vom avea invitați pe:
Teodor Tita – Director de știri Europa FM
Cristina Guseth – Director Freedom House Romania
Raluca Radu – Director al Departamentului de Jurnalism din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării
Sperăm să avem confirmarea participării și unui reprezentant al Consiliului Național al Audiovizualului – vom reveni pe acest subiect.

În cadrul discuției vom prezenta și rezultatele proiectului Detectorul de Minciuni – un proiect de combatere a dezinformării din media ce a analizat declarațiile politicienilor în campania electorală (http://bit.ly/raportdetector).

În plus, vom încerca să punctăm și asupra recomandărilor / măsurilor ce ar putea fi luate pentru a avea campanii electorale corecte, din punct de vedere al informării, la următoarele alegeri din 2019 – 2020.

Intrarea este liberă.

Eveniment Faceook aici.