Masterclass Guillaume Massart/ Super 2019

Un nou eveniment alături de cel mai super festival de filme făcute de adolescenţi! Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 12:00, are loc la Centrul Ceh masterclass-ul lui Guillaume Massart. Super este festivalul de filme făcute de adolescenți. Proiectele lor includ workshop-uri de film, fotografie, creative writing și poezie, proiecte interdisciplinare care îmbină filmul și poezia, proiecții de scurt-metraje în toată țara, concerte și expoziții de artă.

Născut în 1983 în Ardennes, Franța, Guillaume regizează și produce filme documentare, eseuri, filme experimentale și artă video. Filmele lui pun sub semnul întrebării consecințele estetice și politice ale reprezentării realității asupra modernității figurative.

A regizat 11 scurt-metraje și un documentar de lung metraj, numit “La Liberte” (Libertatea), care a fost lansat în Franța în februarie 2019. În 2010, împreună cu doi prieteni, a creat Triptyque Films. Prin această casă de producție a produs în jur de 35 de filme, printre care filmele proprii, dar și filme de scurt- și lung-metraj regizate de artiști provocatori precum Thomas Jenkoe, Jacques Perconte, Diane Sara Bouzgarrou sau Christophe Bisson.

Programul complet al festivalului, precum și descrierile filmelor, le găsiți aici: http://www.superfestival.ro/newsupersite/evenimente/

Intrarea liberă

Eveniment Facebook aici

Eveniment organizat în cadrul Sezonului România-Franța 2019.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Sponsori: Bosch, Aqua Carpatica.

Parteneri: Institutul Francez, Institutul Cultural Român, British Council, Centrul Ceh, Pegas, Fundația Calea Victoriei, Macaz. Bar Teatru Coop., Arhiva Națională de Filme, Asociația Accept, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația de dezvoltare a filmului românesc, Muzeul Național de Artă Contemporană, Festivalul Film mai aproape, Student Consulting, Asociația Vira. Mozaiq, Vira Films, Rags & Riches, Plant Village, Bucharest International Dance Film Festival, Ingenious Drama Festival.