Warm-up Cinemascop – Mangalia şi Constanţa

Festivalul Cinemascop începe mai devreme! Ei bine, nu tocmai festivalul ce va avea loc la Eforie Sud, însă am pregătit 5 proiecţii ce vă vor trezi cheful de film în aer liber, la mare! În fiecare zi de vineri, între 28 iunie – 26 iulie 2019, în Grădina de vară Farul din Mangalia şi pe Faleza Cazino din Constanţa are loc Warm-up Cinemascop.

Program:

28.06, 21:30, Grădina de vară Farul, Mangalia
—Supa Modo (Kenya / Germania, 2018, 74’)—
Jo, o fetiță de 9 ani, suferă de o boală terminală. În momentul în care puține mai pot fi făcute pentru ea, părăsește spitalul și se întoarce acasă. Mama ei, Kathryn, și sora adolescentă, Mwix, unesc micuțul sat Maweni pentru o cauză comună – aceea de a o convinge pe Jo că are puteri speciale și că este de fapt o super-eroină.

5.07, 21:30, Grădina de vară Farul, Mangalia
–Madame Hyde (Franţa, 2017, 95’)–
Doamna profesoară Géquil nu este tocmai agreată de elevii şi colegii ei. Într-o noapte furtunoasă, este lovită de un fulger şi îşi pierde cunoştinţa. Când se trezeşte, acesta se simte diferit şi descoperă că, mai nou, are un alter ego nocturn periculos, pe care trebuie să şi-l ţină în frâu.

12.07, 21:30, Faleza Cazino, Constanţa
–Cold War (Polonia / Franţa / UK, 2018, 89’)–
Cold War este o poveste de dragoste dintre un bărbat și o femeie care se cunosc în Polonia, după cel de-Al Doilea Război Mondial. Provenind din medii diferite, având personalități complet opuse, cei doi sunt condamnați unul altuia. Plasat în contextul Războiului Rece al anilor 1950 în Polonia, Berlin, Iugoslavia și Paris, filmul este povestea unui cuplu separat de politică, defecte de caracter și jocuri ale destinului – o poveste de dragoste imposibilă, în vremuri imposibile. Cold War este considerat cel mai bun film european al anului 2018 și premiat la Cannes pentru regie.

19.07, 21:30, Faleza Cazino, Constanţa
–Chinese Take-Away (Spania / Argentina, 2011, 93’)–
Roberto este proprietarul unui magazin de bricolaj şi pare că nu este în toate mințile. Nu este răbdător cu clienții săi și este arțăgos cu distribuitorii. Într-o zi, Roberto cunoaște un tânăr chinez care este pe cont propriu în Buenos Aires și incapabil să vorbească o boabă de spaniolă. Decizia sa de a-l ajuta pe tânăr reprezintă începutul unei stranii prietenii care îi va schimba viața.

26.07, 21:30, Faleza Cazino, Constanţa
–The 100 Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared (Suedia / Germania / Franţa, 2013, 112’)–
După o lungă și palpitantă viață de lucru cu muniții, după ce a fost implicat în Războiul Civil Spaniol, în Proiectul Manhattan și în alte evenimente semnificative ale secolului 20, Allan Karlsson se găsește blocat într-un azil de bătrâni. Hotărât să se sustragă de la propria aniversare de 100 de ani, sare pe fereastră și apoi în primul autobuz, pornind într-o călătorie neașteptată care implică, pe lângă alte surpize, o valiză plină cu bani, niște răufăcători malefici și un elefant numit Sonya.

Intrarea este liberă la toate proiecţiile.

Eveniment Facebook aici.