Sănătatea mintală în spații închise – Bucharest Science Festival

Bucharest Science Festival se cazează la Centrul Ceh timp de două zile. Pe 25 septembrie 2019, de la ora 17:00, imediat după discuția despre educația pentru sănătate, discutăm despre sănătatea mintală în spații închise cu trei medici psihiatrii. 

Nu există sănătate fără sănătate mintală. Cu toate acestea, sănătatea mintală este adesea neglijată, mai ales atunci când vorbim de afectări de organe și de investigații complicate.

Împreună cu trei medici, ne-am propus să discutăm despre felul în care este afectată sănătatea mintală în spații închise. Fie că vorbim despre închisoare, despre spital sau despre alte spații închise precum nave maritime, avioane sau chiar nave spațiale, toate acestea constituie factori de risc pentru apariția unor patologii psihice specifice sau pentru decompensarea unora existente.

Cum poate fi prezervată sănătatea mintală și cum pot fi prevenite patologiile specifice spațiilor închise constituie subiectul dezbaterii la care vor participa:

Octavian Buda, psihiatru judiciarist la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” și profesor universitar de istoria medicinei la UMF „Carol Davila”;
Gabriel Diaconu, psihiatru cu supraspecializare în suicidologie și psihotraumatologie, intervenţie de criză și gestionarea conflictelor interetnice, director medical al centrului MindCare;
Vlad Stroescu, psihiatru la centrul MindCare, interesat de științele sociale.
Moderator: Aurel F. Marin F. Marin, jurnalist de știință și medic.

Participarea este gratuită şi nu necesită programare.

Eveniment Facebook aici.