Seară de Film Queer Pt. 1

Centrul Ceh continuă colaboarea cu Asociația Accept, de data aceasta în cadrul Lunii Istoriei LGBT+. Marți, 8 octombrie, sunteți așteptați la proiecția filmului „El Viaje de Carla” de Fernando Olmeda.

La treizeci și doi de ani după ce a părăsit Güímar (Tenerife, Insulele Canare) pentru a-și găsi o existență în concordanță cu identitatea sa de gen, liberată de prejudiciile sociale impuse în orașul său natal, Carla Antonelli se întoarce pentru a se reîntâlni cu amintirile sale și pentru a găsi un echilibru în viața sa.

„El viaje de Carla” (Călătoria Carlei) explorează călătoria intrinsecă ce a marcat acea întoarcere pentru Carla, una dintre cele mai renumite activiste pentru egalitate in Spania, persoană trans de referință la nivel național și internațional al comunității LGBT+, actriță, membru al televiziunii și, din 2011, deputată în „Asembla de Madrid” (Assembly of Madrid).

Prieteni din copilărie, cunoscuți, amici din lumea spectacolelor, vedete din televiziune, politicieni, vecini din Güímar și alți activiști LGBT+ au participat la realizarea filmului „El viaje de Carla”, o narațiune a întoarcerii în două etape.

Proiecție realizată cu sprijinul Ambasadei Spaniei.

Acest eveniment face parte din Festivalul de Cultură Queer organizat de Asociația Accept, cunoscut ca Luna Istoriei LGBT+, ce are loc în octombrie, o lună plină de evenimente dedicate comunității LGBTQIA+ şi aliaților ei.

Eveniment Facebook aici.