Kolya | Fiction Tuesdays

Iată că am mai încheiat un sezon Fiction Tuesdays, un sezon de proiecții de film, un sezon de evenimente și un an întreg (aproape). Marți, 26 noiembrie, de la ora 20:00, vă invităm să urmăriți un film de Oscar și Globul de Aur – Kolya, de Jan Svěrák, cu Zdeněk Svěrák. 

Kolya (Kolja) – r. Jan Svěrák, 1996, 105 min.

Kolya este o dramă despre un bărbat a cărui viață ia o turnură neașteptată.

Pe măsură ce războiul rece se apropie de sfârșit, fostul violoncelist Louka (Zdenek Sverák) trăiește de pe o zi pe alta cântând la înmormântări, după ce a fost pus pe lista neagră și a fost nevoit să renunțe la slujba din cadrul Filarmonicii din Praga.

Un burlac confirmat, obișnuiește să umble și după femei mai tinere, unele dintre ele acceptând să-i cadă în plasă. Cu toate acestea, atunci când un prieten îi sugerează o căsătorie plătită cu o necunoscută, Louka este surprinzător de deschis către această posibilitate. Astfel, el se căsătorește cu o rusoaică (Libuse Safránková), pentru ca aceasta să-și poată obține cetățenia cehă. Însă imediat după căsătorie ea emigrează la iubitul ei în Germania de Vest, lăsându-și băiețelul de 5 ani bolnav și care nu vorbește cehă în grija lui Louka, care se confruntă și cu întrebări despre mariajul fals din partea autorităților.

Kolya a câștigat premiul Oscar și Globul de Aur pentru cel mai bun film străin.

Intrare liberă.
Subtitrare în limba engleză.
Eveniment susţinut de Budweiser Budvar.

Eveniment Facebook aici.

Accesul în sală se face începând cu ora 19:30.

Kolya (Kolja) – d. Jan Svěrák, 1996, 105 min.

Kolya is a drama film about a man whose life is reshaped in an unexpected way.

As the Cold War winds down, former concert cellist Louka (Zdenek Sverák) barely makes ends meet providing accompaniment at funerals after being blacklisted from his much cushier job with the Prague Philharmonic.

A confirmed bachelor, he also likes to chase younger women, a surprisingly number of whom are more than happy to be caught. However, when a friend suggests marriage to a stranger, Louka is unexpectedly willing to consider the matter. For a fee, he marries a Russian woman (Libuse Safránková) so she can become a Czech citizen, but she immediately emigrates to West Germany, leaving Louka with her sickly 5-year-old Kolya (Andrej Chalimon) and a host of official questions about the sham marriage.

Kolya earned critical acclaim and won the Academy Award for Best Foreign Language Film and Golden Globe Award for Best Foreign Language Film.

Free entrance.
English subtitles.
Event supported by Budweiser Budvar.

Facebook event here.

The doors open at 19:30.

Poster de Andrei Turenici