The Joke | Fiction Tuesdays la Cluj

Fiction Tuesdays continuă la Cinema Arta din Cluj, unde marți, 11 februarie 2020, de la ora 19:00, clujenii pot vedea filmul The Joke, de Jaromil Jireš. 

The Joke (Zert / r. Jaromil Jireš / 1969 / 80 min.)

Adaptat după romanul lui Milan Kundera, „Gluma” (The Joke) este unul dintre cele mai sumbre filme existențialiste ale Noului val cehoslovac.

Ludvik se întoarce după 15 ani în orașul natal cu un scop precis: plănuiește să se răzbune pe Pavel, unul dintre foștii lui prieteni care, în urmă cu 15 ani, a votat cu entuziasm pentru excluderea acestuia din partidul comunist ceh din cauza unei glume politice. Ajuns aici, Ludvik ia legătura cu un fost coleg de liceu pe care îl roagă să-i împrumute pentru o după-amiază apartamentul pentru a-și pune în aplicare planul, acela de a o seduce pe soția lui Pavel.

Festivaluri: Locarno International Film Festival (1969), New York Film Festival (1969), Silver Siren Award – International Film Festival Sorrento, OCIC Award for Best Adaptation – San Sebastian International Film Festival 1969.

Biletele pot fi achiziționate prin Eventbook (https://bit.ly/2urK1UL) sau la cinema, cu o oră înainte de începerea proiecției.

Fiction Tuesdays ajunge anul acesta în Cluj-Napoca, unde este organizat de Cinema ARTA și Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest).

Eveniment Facebook aici.