Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului / One World Romania / 17 – 22 martie

Probabil abia ti-ai facut o cafea si te gandesti ce ai putea face in weekend. N-ai plecat din Bucuresti si nu ai vreun plan stabilit. Facem noi programul. Incepand cu ora 15 ai cate 4 filme in paralel in locatiile festivalului.
apparatchiks1.jpg

16h30 / Cinema Eforie / Kites
La cursul de film din Kabul, tinut de un regizorul polonez, studentii trebuie sa realizeze un documentar despre orasul lor. Ideile se transforma in minipovesti privite prin proprii lor ochi, un portret al societatii afgane, departe de reportajele televiziunilor.
18h30 / Cinema Eforie / Lady Kul El Arab
Finalista a concursului de frumusete “Lady Kul el Arab” isi doreste o cariera internationala in modelling, iar concursul Miss Israel ar putea fi primul pas. Vestea proasta pentru ea si familia sa druza este ca trebuie sa treaca si prin proba costumului de baie.
19h00 / Noul Cinematograf al Regizorului Roman / Apparatchicks et Businessmen
Ce s-o fi ales de “omul de tip nou”, omul sistemului socialist care cladea cincinal de cincinal un viitor maret? El a gasit in functii de conducere in mari intreprinderi si banci, acum om de afaceri si industrias foarte stapan pe legile capitalismului, atat in Romania, cat si in Republica Moldova.
20h30 / Cinema Eforie / Facing The Wall
In fosta Republica Democrata Germana au fost in jur de 72.000 de condamnati pentru incercarea de a fugi din tara. Cinci oameni explica motivele pentru care nu mai puteau ramane in tara si visau sa traiasca in libertate
21h00 / Cinema Elvira Popescu / The Arrivals
Scoate imigrantii dintr-o realitate pur statistica si a le da o fata, un nume, si mai ales sentimente. Dupa ce au trecut prin nenumarate suferinte in tarile lor de origine – Etiopia, Mongolia, Cecenia, Congo, Sri Lanka etc., “nou-venitii” privesc Franta ca pe un Taram al Fagaduintei.

Si sa nu uitam de pass-ul festivalului. Il cumperi de la Centrul Ceh sau de la primul cinema in care te duci si mergi apoi in toate locatiile fara sa mai scoti portofelul din buzunar. De azi e 25 lei, tot impreuna cu tricou si sacosica.
Spatiul Fair Trade e tot la Centrul Ceh. Aceleasi lucrusoare colorate, handmade, aduse special de la micii producatori din jurul lumii pentru voi.

Programul complet il gasiti pe site-ul www.oneworld.ro

Cu drag,
festivalul