Premiul Susanna Roth 2020 – open call

Centrele Cehe din lume, alături de Centrul de Literatură Cehă, anunţă organizarea celei de-a şasea ediţii a Concursului Internaţional de Traduceri Susanna Roth, destinat tinerilor traducători din limba cehă, cu vârste de până la 40 de ani, cu scopul premierii celei mai bune traduceri în proză a unui autor ceh contemporan. 

UPDATE: Data limită pentru a aplica s-a extins până pe 30 aprilie 2020, iar rezultatele vor fi publicate până pe 1 iunie.

Veronika Bendová

Scopul acestei competiții este de a susține tinerii traducători, promovând, tototdată, literatura cehă. Participanții vor avea de tradus un fragment de 20 de pagini dintr-o carte publicată în Cehia între noiembrie 2018 – noiembrie 2019.

La ediţia din acest an vor participa 14 ţări, iar premiul pentru cea mai bună traducere constă într-o călătorie de câteva zile în luna iulie a acestui an în Republica Cehă, unde câştigătorul va putea participa la seminarii profesionale din cadrul unui program special. Mai multe informaţii despre concurs găsiţi aici: http://bucharest.czechcentres.cz/cs/novinky/cena-susanny-roth-vyzva-na-rok-20201/

Data limită pentru trimiterea aplicațiilor este 31 martie 2020.

Photo source: https://www.fra.cz