Teatru – „Audienta” de Vaclav Havel

Havel se joacă la București! Piesa de teatru Audiența se pune în scena pe 27 februarie, de la ora 19:00, la Teatrul de Artă. Dacă nu veți putea ajunge atunci, piesa se va mai juca și pe 5 martie, de la ora 20:00, la Teatrul InDArt. 

Audiența (1975), Vernisajul (1975) și Protestul (1978) sunt piese de teatru într-un singur act scrise de Václav Havel. Cele trei piese au un personaj comun numit Ferdinand Vaněk, care reprezintă alter ego-ul literar al dramaturgului Václav Havel.

În Audiența (1975), Ferdinand Vaněk este un dramaturg dizident, forțat să lucreze într-o fabrică de bere, după ce piesele sale de teatru au fost interzise de regimul comunist cehoslovac. Șeful fabricii de bere unde lucrează îl cheamă la ce pare a fi o discuție amicală, însă pe parcursul cursul piesei devine clar că berarul își dorește cu disperare ceva de la Vaněk, nefiind însă deloc clar ce anume. Se desfășoară un dialog lung, comic, repetitiv, în cursul căruia, berarul, din ce în ce mai beat, încearcă să-l determine pe Vaněk să dea informații despre sine.

AUDIENȚA de Vaclav Havel
Cu: Viorel Păunescu, Răzvan Nicolae Răduță
Regia: Mădălina Țurcanu
Scenografia și grafica: Victor Luca Grecu
Traducerea: Jean Grosu
Durata: 1 h 10‘
O producție Dot Spot Media cu sprijinul Ambasadei Republicii Cehe la București și a Centrului Ceh București.

Bilete online: https://teatruldearta.ro/bilete/
Telefon rezervari bilete : 0737 904 932

 

Eveniment Facebook pentru 27 februarie aici.

Eveniment Facebook pentru 5 martie aici.