Comunicat de presă al Centrelor Cehe în contextul actual

De-a lungul anului, Centrele Cehe organizează în jur de 2000 de evenimente ce promovează Republica Cehă și cultura sa în toată lumea. Ca urmare a situației globale prezente, afectată de răspândirea coronavirusului, toate activitățile culturale și din alte spectre se suspendă treptat. Această situație afectează și activitățile filialelor noastre străine, care operează în 25 de orașe din întreaga lume. Respectăm în totalitate toate reglementările și restricțiile din fiecare stat și căutăm soluții de a contribui, prin intermediul culturii cehe, la promovarea reputației țării noastre și a unor experiențe pozitive, care generează o stare de bine.

Prin urmare, ne-am orientat spre oferirea de experiențe și prezentarea de obiecte lumii prin rețelele online. Prima acțiune de acest tip a fost spectacolul online al Cirk La Putyka, Memories of Fools, pe care l-am partajat în 16 orașe din lume prin intermediul paginilor noastre de social media.

În plus, ne extindem colaborarea cu Radio Praga Internațional, care a pregătit proiecte online precum „Cărți cehești pe care trebuie să le cunoașteți”, menit să susțină literatura cehă. Cooperăm cu festivalul de film documentar One Word, dedicat drepturilor omului, distribuim pe paginile noastre concerte de muzică clasică din Brno și Olomouc, și suntem pregătiți să prezentăm lumii tot mai multe proiecte culturale virtuale.

„Suntem încântați că artiștii cehi au o abordare activă și creativă a situației curente și le vom prezenta cu siguranță ideile și spectacolele online, până când vom putea reveni la activitățile noastre obișnuite. Ne putem aștepta și ca forma virtuală să se dovedească atât de reușită, încât să devină parte integrantă a activităților noastre, în viitor,” a spus Ondřej Černý, Directorul General al Centrelor Cehe.

_____________________________________________________________________

Dacă aveți un proiect online potrivit pentru prezentarea în străinătate, vă rugăm să ne scrieți la komunikace@czech.cz și vă vom contacta imediat.

Informațiile privind datele actuale și suspendarea programelor din străinătate sunt disponibile pe site-urile Centrelor Cehe individuale, aici: http://www.czechcentres.cz/o-nas/sit-cc/

Urmăriți activitatea Centrelor Cehe pe:
Facebook: Česká centra/Centre Cehe (#CzechCultureToTheWorld, #CzechCentres)
Instagram: @ceskacentra (#CzechCultureToTheWorld, #CzechCentres)