Studiază în inima Europei

Ți-ar plăcea să explorezi lumea, să dobândești abilități lingvistice folositoare, să înțelegi o cultură nouă, să îți faci prieteni de peste tot, să te dezvolți independent și să crești interesul viitorilor angajatori? Profită de oportunitățile de studiu în Cehia!

Știai că sistemul de educație ceh se numără printre primele 20 din lume?
Universitățile cehe au tradiție în educația și cercetarea de înaltă calitate. Cea mai veche universitate a fost fondată la Praga, în 1348, devenind cea mai veche instituție de acest tip din Europa Centrală.

Educația cehă înregistrează cele mai bune rezultate mai ales în domeniile medicinei, ingineriei și științelor. Totuși, există opțiuni diverse, incluzând atât specializările tradiționale, cât și cele emergente. Peste 44 000 de studenți sunt înscriși în instituții de învățământ superior din Cehia! Nou-veniții pot beneficia atât de o vizită de studii scurtă, cât și de studii de lungă durată.
Ce fel de educație ți se potrivește? Află AICI!

Alege o universitate

Primul pas: gândește-te care sunt interesele tale!
Te atrag noile tehnologii? Ți-ar plăcea să descoperi istoria ca arheolog? Vrei să studiezi limbile străine, filosofia, psihologia sau arta? Sau visul tău este să devii doctor, politician sau avocat? Totul este posibil!
În Cehia există 26 de universități publice care oferă programe acreditate pentru trei niveluri de studiu: licență, masterat și doctorat, dar și cursuri de învățare pe lungă durată.

Caută în baza de date a tuturor programelor de studiu din Cehia disponibile și alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine!

Sursa foto: https://www.czu.cz/

Verifică termenele și candidează!

Acum, că știi în ce domeniu vrei să studiezi, ești gata pentru pasul doi: vizitează site-urile universității alese și completează formularul de candidatură. Dacă ai întrebări, nu ezita să trimiți un e-mail persoanei de contact, sau să folosești adresa de e-mail a universității.
Studiezi deja în România? Poți solicita coordonatorului pentru studii în străinătate de la universitatea ta mai multe detalii și poți afla astfel mai multe informații.

Obține o bursă

Ți-ai dori să studiezi în străinătate, dar nu știi dacă vei putea suporta costurile și taxele? Nu îți face griji!
Tot ce trebuie să faci este să candidezi pentru o bursă! Informațiile generale se găsesc AICI.
Avem și vești foarte bune pentru tine: este destul de ieftin să locuiești în Cehia! Ca student, costurile s-ar încadra în 1500 RON – 3300 RON pe lună, incluzând mesele, cazarea, transportul în comun și chiar evenimentele culturale.

Întreabă alți români

Dacă mai ai dubii, alătură-te InterNations și conectează-te cu români care au studiat sau care studiază și trăiesc în Cehia. Poți beneficia de sfaturi utile despre Cehia de la conaționalii tăi! Ei te pot îndruma către cele mai convenabile magazine, restaurante, pub-uri, teatre, cinematografe etc. și îți pot răspunde la întrebările despre studii.

Pentru mai multe informații, vizitează https://www.studyin.cz/