Made in CZ / Found in RO @ RDW 2020

Romanian Design Week este cel mai mare eveniment dedicat designului din România, iar anul acesta are loc între 13-20 septembrie și introduce o secțiune nouă, Design Flags, în cadrul căreia expoziția Made in CZ / Found in RO poate fi revăzută în București.

Expoziţia Made in CZ / Found in RO conţine obiecte fabricate în Cehoslovacia şi Cehia, ce oferă o imagine clară atât asupra designului de produs, cât şi asupra conexiunilor comerciale dintre cele două ţări. În plus, vizitatorul are ocazia de a recunoaşte obiecte familiare, prin prisma faptului că exponatele fac parte din amintirile multor români, fie în forma lor originală, fie servind ca inspiraţie pentru alte obiecte de uz casnic produse ulterior. Privind locuința ca un spațiu de prezentare pentru toate obiectele ce se găsesc înăuntru, expoziția conţine produse ce pot fi împărțite în 6 secțiuni principale, ce reamintesc fiecare de câte o cameră sau un mijloc de întrebuințare. Acestea sunt: baie, bucătărie, atelier, sufragerie, birou și timp liber. În fiecare categorie sunt incluse obiecte specifice spațiului respectiv, de la electrocasnice și mobilier, la unelte de lucru, produse chimice și obiecte decorative.

„Alături de Qreator by IQOS lansăm o nouă categorie de evenimente în cadrul ediției de anul acesta a Romanian Design Week. Este vorba despre “Design Flags”, o serie de șapte expoziții prezentate în premieră în România, care documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale, care vor fi găzduite de spațiul Qreator by IQOS în perioada 13-20 septembrie 2020.”

„În cadrul Design Flags veți putea să admirați postere stradale din Madrid, care explorează istoria orașului, afișe ale Asociației Designerilor Grafici Maghiari, dar și Expoziția Institutului de Design din cadrul Universității de Arte și Design din Budapesta (MOME). La acestea se adaugă instalația interactivă creată de Chloé Rutzerveld, food designer, Future Food Formula, care deschide o fereastră spre agricultura viitorului, expoziții de design de produs precum Made in CZ/Found in RO, care include obiecte fabricate în Cehoslovacia și atât de prezente în viața cotidiană românească înainte de Revoluție sau Portugal Normal, o colecție de obiecte care au potențialul de a contura o estetică specifică culturii portugheze și care au intrat deja în memoria colectivă portugheză. Lista este completată de Matters – Rethinking Materials, o expoziție care investighează modul în care utilizarea materialelor neconvenționale deschide o discuție despre sustenabilitate în design, expoziție dezvoltată de CHART și Designmuseum Danmark și curatoriată de Line Ulrika Christiansen și Pernille Stockmarr din partea Designmuseum Danmark.”
Eveniment Facebook aici.