INSIDE – OUTSIDE | Lecturi și dezbateri

Începem sezonul de toamnă cu un nou proiect! Între 24 septembrie – 15 octombrie 2020, în fiecare zi de joi, vă așteptăm la câte un eveniment de lectură publică și dezbatere. Împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române aducem atmosfera Festivalului Authors’ Reading Month la București și aflăm împreună cu cei 4 scriitori români invitați care sunt perspectivele acestora, dar și ale publicului, în ceea ce privește imaginea asupra literaturii române din „interior” și din „exterior”, în acest caz, în mod special din punctul de vedere al Cehiei. 

Dualitatea interior-exterior reprezintă una dintre preocupările scriitorilor și una dintre temele pe care le propune spre dezbatere proiectul INSIDE-OUTSIDE, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Centrul Ceh în perioada 24 septembrie – 15 octombrie 2020, la sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8.

Proiectul INSIDE-OUTSIDE este o continuare a Festivalului Authors´ Reading Month, realizat în coproducție cu Televiziunea Cehă. Festivalul a avut loc în Cehia, în 2019, fiind unul dintre cele mai importante evenimente de lectură publică din Europa Centrală, și la care au participat 30 de scriitori români, alături de autori din Cehia, Slovacia, Polonia și Ucraina. În cadrul festivalului, au fost realizate portretele acestora în format video, care pot fi vizionate pe site-ul Televiziunii Cehe.

În fiecare joi, din 24 septembrie și până în 15 octombrie, începând cu ora 19.00, patru autori români care au avut oportunitatea de a participa la lecturi publice în străinătate, au tradus și au fost traduși la rândul lor, vor citi și vor intra într-un dialog cu publicul pe tema interiorității și a exteriorității.

Programul lecturilor publice și al dezbaterilor din cadrul proiectului INSIDE – OUTSIDE

Sediul MNLR, Strada Nicolae Crețulescu 8:

 24 septembrie 2020 – lectură publică și dezbateri cu Ana Blandiana

1 octombrie 2020   – lectură publică și dezbateri cu Claudiu Komartin

8 octombrie 2020  – lectură publică și dezbateri cu Filip Florian

15 octombrie 2020 – lectură publică și dezbateri cu Svetlana Cârstean

 

Moderator evenimente: Magda Cârneci, critic și istoric de artă, curator.

Eveniment Facebook aici.

Evenimentul se desfășoară în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19. Intrarea este liberă, participarea se face în baza unei rezervări la numărul 0748 057 192 sau pe e-mail la programe@mnlr.ro