AUTOR / LITTLE HANOI / targ de bijuterie contemporana / finisaj / party / 24– 25 aprilie / Sala Dalles (Bd. N. Balcescu 18)

Duminica seara, dupa incheierea targului Autor dam petrecere pentru a sarbatori bijuteriile si iubitorii ei dar si pentru a participa la finisajul expozitiei Little Hanoi. Va asteptam incepand cu ora 20h00.

newsletter-autorlittle-han.gif

Autor 3.0 / eveniment marca Extins / targ de bijuterie contemporana / 24 – 25 aprilie / 11h00 – 21h00 / intrarea 5 lei / Sala Dalles

Little Hanoi / Stepanka Stein & Salim Issa / eveniment organizat de Centrul Ceh / expozitie de fotografie / 7-30 aprilie / finisaj 25 aprilie / 20h00 / Sala Dalles

Autor

Bijuteria contemporană este mai mult decât o podoabă. E un barometru al frumuseţii, o formă ideală a gândului artistic, un semn de preţuire a feminităţii. Şi pentru că puritatea naturii în sezonul cald inspiră, designerii de bijuterie au gândit să îşi prezinte cele mai noi colecţii în cadrul unui eveniment ce urează bun venit nu numai primăverii (în toată splendoarea ei) cât şi celor mai noi tendinţe în accesorizare.
Vino pe 24 şi 25 aprilie la Sala Dalles, unde AUTOR, singurul târg de bijuterie contemporană românească, îşi deschide porţile pentru a treia oară. 40 de nume sonore, mai puţin consacrate sau chiar debutante îşi dezvăluie comorile din ateliere. 40 de display-uri spectaculoase şi 40 de direcţii noi în bijuteria contemporană. 40 de colecţii de piese unice care te aşteaptă să le personalizezi în funcţie de tine. Designerii participanţi au fost selectaţi în urma unei aplicaţii, demers întâlnit în cadrul tuturor muzeelor şi marilor galerii din lume. Din zecile de dosare, cei 40 de designeri aleşi vor aduce la Sala Dalles spre vânzare colecţiile lor noi, dar şi piese de succes din colecţiile lor mai vechi.
Dintre numele sonore şi deja  foarte cunoscute îi amintim pe Carla Szabo, Alexandru Lupu, Jennifer Delplanque, Mihaela Tarhuna, Angi Apostol, Ana Wagner, Maria Filipescu, Ioana Matei, Andra Lupu, Izabella Petruţ, Elena Crişan sau Mihaela Zvîncă. Alte nume cunoscute – debutanţi sau absolvenţi ai facultăţilor de Artă – îşi vor prezenta pentru prima sau a două oară o colecţie în cadrul unui eveniment dedicat. La târg va participa şi Smaranda Andrada, câştigătoarea premiului pentru cel mai bun design de accesoriu în cadrul concursului Inspired 2009 şi pe parcursul celor 2 zile va putea fi vizionată şi expoziţia Little Hanoi, organizată de Centrul Ceh din Bucureşti.
Anul acesta, partenerul târgului de bijuterie este Vichy care va premia cea mai frumoasă şi inovatoare colecţie a unui designer participant. Pe durata weekendului în care se va desfăşura evenimentul va avea loc şi o tombolă cu produse şi premii surpriză de la Vichy. Iar dacă  toate veştile de până acum nu sunt suficient de motivante, fă-ne o vizită la Dalles numai pentru a ne bucura împreună de primăvară! Intrarea la eveniment costă 5 lei, iar târgul va fi deschis în fiecare zi de la ora 11 la ora 21.

Contact: Dan Pierşinaru, extins@extins.com, www.extins.com

Little Hanoi
40 de fotografii in format larg ii prezinta pe reprezentantii catorva generatii de vietnamezi care traiesc in Republica Ceha. Fotografiile pentru expozitia LITTLE HANOI au fost realizate in colaborare cu creatoarea de moda Mimi Lan in mediul autentic al pietei Sapa care reprezinta in momentul de fata cel mai mare targ vietnamez din Republica Ceha, patruns de o atmosfera inconfundabila de cultura si folclor vietnamez. Scopul acestei expozitii este de a arata, printr-o forma artistica rolul pe care îl joaca comunitatea vietnameza in Cehia zilelor noastre si de a depasi prapastia dintre comunitatea ceha si cea vietnameza.
Proiectele la care au colaborat fotografii Stepanka Stein si Salim Issa sunt axate in special pe documentare despre ’’lifestyle’’, fotografii de moda cat si diverse lucrari ale designerilor si arhitectilor cehi contemporani. Ei au reusit sa creeze o serie de proiecte conceptuale (de exemplu Beauty/Fashion, Beyond the Limits, Space Cowboys) inclusiv un documentar despre un cartier din Praga cu care au castigat premiul orasului in cadrul Czech Press Photo Awards. In anul 2005 au fost alesi de catre editura Taschen pentru a fi inclusi in cartea “Best Portfolios” iar in octombrie 2006, Centrul Ceh le-a prezentat lucrarile in cadrul expozitiei intitulata “Staged” de la Galeria Noua.