La mulți ani, Centrul Ceh!

Anul acesta vine cu o aniversare importantă pentru Centrul Ceh! Se împlinesc 40 de ani de la fondare, așa că ne-am gândit să ne uităm puțin în urmă la activitatea noastră.

Majoritatea dintre voi ne știți datorită proiectelor și evenimentelor din ultimii aproximativ 15 ani, așa că, pentru început, vă invităm să participați la o călătorie vizuală plină de amintiri și nostalgie. Am selectat o serie de fotografii cu o mică parte dintre cele mai importante și dragi activități ale noastre și vă invităm și pe voi să contribuiți la crearea acestei colecții.

Mai exact, dacă aveți fotografii, clipuri video sau doar impresii despre evenimentele noastre din trecut, dorim să le vedem și să le aflăm. Le puteți trimite pe adresa noastră de mail ccbucharest@czech.cz, iar noi le vom aduna și pune cap la cap într-un eveniment aniversar ce va avea loc în toamna lui 2021, când sperăm să vă avem din nou alături pe Ion Ghica 11, la o bere cehă și un pahar de Becherovka, ca în vremurile bune. Materialele trimise trebuie să fie din arhiva personală și să reprezinte amintirile voastre de la Centrul Ceh sau de la evenimente organizate de noi în alte spații. Dacă nu aveți materiale vizuale, ne puteți trimite câteva impresii sau să ne povestiți despre un moment special pentru voi, cu noi.

Documentary Mondays & Fiction Tuesdays, 2019, de Vlad Dumitrescu

Future Museum / Anetta Mona Chişa & Lucia Tkáčová – a huMan, a Lack, a Coin, a cAst. voTe it, 2017, foto de Dan Vezentan

Seria de 3 bannere aniversare de pe fațada Centrului Ceh, 2018-2019

Festivalul Cinemascop, 2020, Eforie Sud, foto de Diana Paun

Jiří Kovanda – Anti-eroism și rezistență, 2016, MNAC

Noaptea Literaturii, 2013, AGVPS

Expoziția Czech Image + petrecere de Crăciun, 2018, foto de Diana Paun

Dicționarul român-ceh de cuvinte similare & catalogul Czechoslovak Home, ambele nominalizate la premiile Cele mai frumoase cărți din România în 2016 și 2019

Festivalul internațional de filme documentare dedicate drepturilor omului One World Romania,2013

Soundczech, 2012

Lansarea albumului Invazie Praga 68, în prezența fotografului Josef Koudelka, 2013

O parte dintre cărțile scrise de autori cehi traduse în limba română

Noaptea Institutelor, 2014

Czech Film Hunting, 2013, Parcarea Ciclop

Containerul de colectare a hainelor pentru persoane nevoiașe (disponibil până în 2020), 2016

Made in CZ / Found in RO, 2017, TNB, foto de Serioja Bocsok

Expoziția Portretul lui Václav Havel, 2016, Chișinău

Expoziția Eroinele, 2020, foto de Diana Paun. În 2021 a ajuns și în Cluj-Napoca și Galați.

Proiectul Protect Public Space (pe Instagram) și harta Drum Bun, 2017-prezent, foto de Jakub Charousek

Bookfest – Cehia, invitat de onoare,2015

_____

Centrul Ceh este o organizaţie guvernamentală non-profit care promovează imaginea Republicii Cehe în România şi sprijină dezvoltarea relaţiilor ceho-române în toate domeniile culturii, ştiinţei, învăţământului, comerţului şi turismului. Evenimentele şi programele Centrului Ceh au ca scop nu doar familiarizarea publicului român cu societatea şi cultura cehă, ci, în primul rând, oferirea unui set de proiecte ce reflectă valori educative, artistice şi sociale, în Bucureşti şi în restul ţării.