Studying abroad in pandemic times: Czech Republic & Poland

The third EUNIC MIXERS discussion on studying in the EU opportunities, in times of pandemic and post-Brexit, invites two experts from Czech Republic and Poland. They will analyse the situation in their respective countries and suggest concrete solutions for all of you who intend to study abroad.
This EUNIC MIXERS discussion will take place on April 15, at 7 p.m.
Guests:
🔸 Jakub Tesař, Head of Higher Education Department, Czech National Agency for International Education and Research (DZS);
🔹 Carlos Panek – working for the The Polish National Agency for Academic Exchange (Departament of Communication and Promotion);
👉 Moderator: Andreea Archip, journalist from Scoala9 https://www.scoala9.ro.
EUNIC MIXERS is a series of live, online discussions about the adaptations of the cultural sector to the changes during the pandemic, with guests from European countries, represented by the cultural institutes from the EUNIC Romania network, together with Romanian cultural practitioners.
Event organized by EUNIC Romania.
RO
Jakub Tesař este din 2018 șeful Departamentului pentru Învățământul Superior la DZS – Agenția Națională Cehă pentru Educație și Cercetare Internațională. Departamentul său administrează programul Erasmus+ în sectorul învățământului superior și agenda studenților care intră în programele de burse guvernamentale și interguvernamentale. Prin inițiativa Studiază în Republica Cehă, promovează și învățământul superior ceh în străinătate și sprijină internaționalizarea instituțiilor de învățământ superior cehe.
Carlos Panek este specialist șef la Agenția Națională Poloneză NAWA pentru Schimburi Academice din cadrul Biroului de Comunicare și Promovare. Este brazilian-polonez, născut în Brazilia, și are o diplomă de licență în istorie și un master în management în sectorul public de la Universitatea Jagiellonian din Cracovia, Polonia. Timp de doi ani și jumătate a lucrat la Biroul de relații internaționale al universității pe care a absolvit-o, unde a fost responsabil pentru cooperarea cu instituțiile de învățământ superior din America, Africa și Australia.
Andreea Archip este jurnalistă la Scoala9, un proiect editorial independent dedicat educației, dezvoltat de BRD Groupe Société Générale în colaborare cu Ringier România. Școala 9 este un loc pentru jurnalism inovator și de soluții, unde sunt prezentate cele mai bune practici și soluții din România și din întreaga lume care pot ajuta la îmbunătățirea sistemului de învățământ din România.