A'topia de Ciprian Istrate

19:00 Thu. 13/07→Thu. 27/07

Galateca, Str. C.A. Rosetti nr. 2, Bucharest, Romania

A'TOPIA
Ciprian Istrate

13 iulie – 3 septembrie 2017

VERNISAJ: joi, 13 iulie, ora 19:00

Curator – Iulia Gorneanu

"Îmi place căutarea, dărâmarea permanentă a reperelor.” Într-o lume aflată sub zodia violenței, populată cu îngeri noi, cu valori puse sub semnul îndoielii, pictorul propune introspecția și, totodată, o reflectare exterioară a conștiinței. Dăruiește protecție, dar și un periculos exces oniric, printr-o asumare absolută a stării de libertate. Ochii-oglindă ai personajelor, conștiința-oglindă, casca militară, războiul din noi, războiul lumii… totul dezvăluie privitorului o perspectivă personală, transpusă vizual într-un cod ce se cere decriptat. Relația privitorului cu opera de artă se vrea vie, empatică, definitivă. Portretele sunt compoziții studiate, ce pot părea narativ-decorative la o primă vedere, devenind însă tulburător-neliniștitoare, atunci când vrei să comunici cu ele. Există o pendulare a imaginii între real și iluzoriu, ce poartă însemnele atemporalității. Iar A' TOPIA este fără-de-locul în care se întâmplă întâlnirea.

Joi, 13 iulie, ora 19:00 galeria Galateca vă invită la vernisajul expoziției A'TOPIA, a artistului Ciprian Istrate.

Ciprian Istrate. Absolvent al secției de pictură bisericească a Facultății de Teologie Ortodoxă din Iaşi, Ciprian Istrate alege șevaletul după ce, timp de 20 de ani, a pictat zeci de biserici și catapetesme și, prin analogie, mii de portrete. A lucrat în numeroase tehnici, însă cu precădere în frescă, tehnică de măiestrie și viteză socotită de Michelangelo ca fiind «cea mai bărbătească». Astăzi, doar abordarea suprafețelor mari amintește de pasiunea artistului pentru pictura murală.

Tablourile sale se găsesc în colecții din România, SUA, Marea Britanie, Canada, Irlanda, Franța, Germania și Italia. A avut numeroase expoziții solo și de grup, în țară și străinătate, participări la bienale și târguri de artă, însă, din punctul său de vedere, cea mai reprezentativă expoziție rămâne cea dintr-o fermă din localitatea Bașta. Lucrarea pe care pictorul Ciprian Istrate „a dat-o porcilor”, cu mesajul că arta rămâne artă, indiferent de transformările pe care le experimentează și indiferent de cum se raportează ceilalți la ea, este parte a instalației Istopia din această expoziție.

Parteneri: AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti, Rose Mary vinno spumante

ARTMAP

Cultural Management Academy 2018
09:00 02.07.→06.07., Bucharest

You can still attend

SNUR
until 16.12., Bucharest