Casele si muzeele artistilor moderni – Partea I

10:00 Sat. 22/07

Pasi Spre Arta, Bucuresti, Bucharest, Romania

Asociatia Pasi Spre Arta are placerea sa va prezinte casele din Bucuresti in care au locuit artistii din perioada moderna, parte din ele case muzeu, case atelier sau case apartinand colectionarilor.

Acest tur cuprinde vizitarea muzeelor de arta de mici dimensiuni din Bucuresti, dar care au o mare insemnatate cultural-artistica. De asemenea, vom prezenta si casele in care au stat vremelnic anumiti artisti, precum Luchian sau Brancusi.

Prezentarile se vor sustine in parcuri sau pe parcursul intregului traseu. Incercam sa redam atmosfera sfarsitului de secol XIX si inceput de secol XX, povestindu-le viata, explicand contributia artistilor, notiunile de limbaj plastic, prezentand influentele si caracteristicile generale.

Detalii organizatorice:
Intalnirea va avea loc in Parcul Piata Dorobantilor, la ora 10:00, sambata, 22 iulie, unde este amplasat bustul lui Brancusi executat de eleva sa, Milita Petrascu.

Vom vizita Muzeul Zambaccian, Biserica Mavrogheni, Muzeul Storck, Casa Petrascu si casa in care Stefan Luchian a locuit in ultima perioada a vietii.

Acest tur va continua pe 29 iulie cu urmatoarele obiective : Muzeul Aman, Muzeu Vasile Grigore, Muzeul Theodor Pallady (sau Casa Melik, cea mai veche casa din Bucuresti) si casa unde a avut atelier Nicolae Grigorescu.

Turul este gratuit, DAR biletele de intrare se vor achita de fiecare participant in momentul vizitarii fiecarui muzeu in parte. Pretul biletelor de intrare la Muzeul Zambaccian 10 lei/adult, pentru copii intrarea este gratuita pe timpul vacantei, iar la Muzeul Storck 5 lei/adult, 2 lei/copil, intrarea este gratuita pentru copiii sub 7 ani.

Eventuale sponsorizari sau mici donatii sunt acceptate la finalul traseului pentru sustinerea urmatoarelor proiecte ale asociatiei (expozitii caritabile sau proiecte culturale).

Durata intregului traseu: 3-4 ore.

Numar maxim de participanti: 25 de persoane(copii sau adulti).

Va rugam sa aveti asigurate apa si sandvisuri, avand in vedere ca durata traseului este 4 ore.

Inscrieri la e-mail: contact@pasisprearta.ro sau telefon: 0722 740 049; Ghid/persoana de contact Irina-Anca Zarinschi www.pasisprearta.ro

Va asteptam cu mare drag!

ARTMAP

Cultural Management Academy 2018
09:00 02.07.→06.07., Bucharest

You can still attend

SNUR
until 16.12., Bucharest