The Agency Of Touch

15:00 Wed. 04/10→Thu. 05/10

MNAC Bucharest, Strada Izvor 2-4, Bucharest, Romania

The Agency of Touch e o intervenție socială care constă în sesiuni individuale bazate pe atingere. Această experiență produce desene și feedback în scris din partea participanților. The Agency of Touch este un cadru al experienței tactile și sinestezice, un cadru care vrea să pună participanții/ele într-un dialog strâns cu corpul, emoționalul, energeticul, transcendentalul, potențialul de a da și primi îngrijire. Într-un context alienant și privat de senzorialitate, cauzat de o eră a tehnologiei virtuale, de lipsa educației corporale, de inegalități sociale, rasism, migrație, violență, această lucrare privilegiază atingerea, experiențele fizice, înaintea experienței vizuale care domină societatea contemporană.

Data și locul premierei: 4 decembrie 2015, Inter-University Center for Dance Berlin (HZT- Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz Berlin)- Ufferstudios.

Producător: Inter-University Center for Dance Berlin (HZT-SoDA)

Participări: Temps D’Images Cluj, L’Etincelle – Théâtre de la Ville de Rouen, Chu-Hôpitaux De Rouen, IMPROSPEKCIJE festival, Zagreb, Tezst Festival – Timișoara.

Durata: 20-40 minute/sesiune
intervalele orare si detalii despre inscriere in curand

http://www.teszt.ro/ro/2017/festival/publicatii/580/drumuri-transfrontaliere-2017/ pag 120-127

http://revistaarta.ro/ro/intermedierea-atingerii/

Mădălina Dan este absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București și a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București – secția coregrafie. Are un master în playwriting (scriere dramatică) la U.N.A.T.C. București. Din 1998 pâna în 2003 este membră a companiei de dans „Oleg Danovski” din Constanța. În 2008 participă la programul de burse pentru dans contemporan „DanceWeb Scholarship” – Viena. Mădălina Dan a fost artistă invitată la Școala de Dans din cadrul Arizona State University şi artistă asociată a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti în 2016. A studiat in Berlin la HZT (Hochschulübergreifende Zentrum Tanz Berlin) la programul SoDA (Solo/Dance/Authorship). Mădălina Dan este autoare spectacolelor „Dedublarea” (2007), „Iluzionistele” (2008), (anti)aging (2011) in colaborare cu Mihaela Dancs, “The Agency of Touch”(2015)„Mothers of Steel” (2016), in colaborare cu Agata Siniarska ş.a. Lucrarile sale au fost prezentate la Springdance Festival Utrecht, Tanzquartier Wien, Balkan Dance Platform-Novi Sad, eXplore Dance Festival- Bucuresti, Temps d’Images- Cluj, SouthBank Center & Chisenhale Dance Space- London, Fabrik Potsdam, Hebbel am Uffer- Berlin, TanzFabrik-Berlin, Dance Theater Workshop- New York, Firkin Crane-Cork, Alta Theater- Prague, Art Stations Foundation-Poznan, Sophiesaale, Berlin, Malta Festival, Polonia etc.

ARTMAP

You can still attend

SNUR
until 16.12., Bucharest