București Docuart Fest 2017 – #docuartFest6

19:00 Tue. 26/09→Sun. 01/10

Cinema Muzeul Țăranului, Sala ARCUB Lipscani, Știrbei Center și Teatrul Macaz, -, -, -

Cea de-a șasea ediție a București Docuart Fest are loc între 26 septembrie – 1 octombrie și aduce în capitală o competiție dedicată exclusiv filmelor documentare românești, precum și dezabateri sau masterclass-uri, care aduc în prim-plan cineaști importanți.
Evenimentele se vor desfășura cu intrare liberă la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei nr. 3), Știrbei Center (str. Șerban Vodă nr. 104-106), ArCuB Lipscani (str. Lipscani nr. 84-90) și Teatrul Macaz (Calea Moșilor nr. 106).

6 ZILE // PROIECȚII // Q&A // MASTERCLASS // DEZBATERI // FOTOGRAFIE DOCUMENTARĂ // DOCUMENTARE BY SAHIA FILM

🎬 Peste 50 de documentare cu subiecte diverse și demne de urmărit, recomandate de o selecție a celor mai bune filme documentare din ultimii 3 ani a unor regizori cu experiență, studenților și a realizatorilor TV.
► Masterclass Dan Curean – despre "Forme de reprezentare a realității în documentarul wild-life".
► Masterclass Cristian Tudor Popescu – despre "Subficțiunea documentară a ororii. Lagărul și bomba atomică".
► Masterclass Vlad Druck – despre Cinematografia documentară – Influența semioticilor „celor 6 arte” asupra Limbajului și Structurii „celei de-a 7-a Artă”.

Secțiunea OFF anunță, de asemenea, un conținut cinematografic divers:
🎬 FOCUS pe regizor – 9 filme documentare din portofoliul semnat de regizorul Copel Moscu, urmate de o sesiune de Q&A cu acesta.
🎬 Miercurea documentarelor vechi – "Arhivar", care va prezenta domnia regelui Ferdinand I în câteva filme documentare de epocă.
🎬 "La început a fost documentarul" – realizată în parteneriat cu UNATC, secțiunea prezintă documentarele din studenția unor regizori ca Florin Iepan, Cristian Mungiu, Radu Munean, Călin Peter Netzer, Ionuț Teianu s.a.
🎬 "De la foto la video" – secțiune care va avea la bază integrarea fotografiei în filmul documentar.
► Avanpremieră lansare album foto PROTEST, marca documentaria.ro – expoziție de fotografie deschisă publicului pe tot parcursul festivalului.
► "Ferentari Lux" – eveniment realizat de echipa Dela0.ro.

Alte detalii și program complet ➟ http://festival.docuart.ro/program/

✎ Gala de deschidere a festivalului este programată pe 26 septembrie la Cinema Muzeul Țăranului – Sala Horia Bernea. Intrarea la gala de deschidere se realizează în urma înregistrării online (festival.docuart.ro, începând cu 18 septembrie).

Evenimentul este organizat de Asociația Docuart și are ca scop susținerea și revigorarea producției de documentar românesc, odată cu familiarizarea publicului cu aceste producții. București Docuart Fest este finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB – în cadrul Programului cultural "București Oraș participativ” și Centrul Național al Cinematografiei.

ARTMAP

You can still attend

SNUR
until 16.12., Bucharest