JOIA de film: Expirat (documentar, Norvegia, 2017)

19:00 Thu. 21/09

Spaţiul Public European, Strada Vasile Lascăr 31, Bucharest, Romania

Continuăm seria de proiecții din cadrul programului KineDok, derulat de One World Romania, cu „Expirat” (Norvegia, 2017, 54 min.), un documentar care prezintă călătoria unor tineri pe biciclete, de-a lungul Norvegiei, pentru a atrage atenția asupra problemei risipei de alimente, singurul impediment este regula autoimpusă: nu vor consuma decât mâncare aruncată pe timpul cursei de aproximativ 3000 km.

Proiecția are loc în cadrul ediției de anul acesta a programului KineDok, proiect al One World Romania și va fi urmată de o discuție cu Tiberiu Cazacioc, specialist în identitatea hranei, consultant pentru marketingul produselor alimentare artizanale si scheme de calitate UE, lanțuri alimentare etice, membru și activist Slow Food, blogger freelance (Observator Gastronomic http://www.ecogastronomica.ro/, Gastroart: http://gastroart.ro/?s=Cazacioc, Contributors: http://www.contributors.ro/?s=Tiberiu+Cazacioc, Dilema Veche: http://dilemaveche.ro/autor/tiberiu-cazacioc), Blogger european – mențiune 2016.

Detalii despre acest film, dar și despre celelalte filme incluse în proiect, precum și programul proiecțiilor în toate orașele sunt disponibile la https://kinedok.net/ro

KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public.

În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est vor fi proiectate în minim 25 de spaţii neconvenţionale din fiecare ţară participantă : Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Norvegia, Bulgaria şi România.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Nu este necesară o rezervare.

Dat fiind că accesul la film include și un control de securitate, avem rugămintea să ajungeți cu cel puțin 10 minute înainte de începerea proiecției. După începerea ei, nu mai este permis accesul în sală. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Va urma, la JOIA de film: 5 octombrie https://kinedok.net/ro/films/detail/2

ARTMAP

You can still attend

SNUR
until 16.12., Bucharest