Mașina Timpului 9 x Buc x 90s

19:30 Wed. 15/11

Jacques Pot, Zborului nr.2, Bucharest, Romania

Mașina Timpului a ajuns la episodul 9, așa că ce ocazie mai bună să dăm o tură prin Bucureștiul anilor '90?

» Miercuri, 15 noiembrie, de la 19:30 în Jacques Pot, explorăm un deceniu recent pe care aproape cu toții l-am prins, dar cât de atenți am fost la cum s-a schimbat orașul? Un oraș ieșit dintr-un regim totalitar care îl distrusese în anii '80, în tranziție spre a deveni o capitală europeană în prag de mileniu III.

» Afectat de evenimentele din 1989, Bucureștiul a primit o lovitură și la mineriadele din 1990. Centrul civic, proiect măreț al vechiului regim, a lăsat coloși de beton care au înghețat neterminați, într-un decor postapocaliptic. Bucureștiul anilor '90 părea distopian mai ales în fostul cartier evreiesc, demolat în grabă cu doar câțiva ani mai devreme. În același timp, piața liberă își făcea simțită prezența, iar comerțul lua direcții cu care oamenii nu erau obișnuiți. Produse noi, servicii noi, viață schimbată. Mergem pe maidane, terenuri virane, până-n centru și-n alte locuri să descoperim o etapă-tampon a Bucureștiului pe care o trecem cu vederea de obicei, pentru că încă-i prea recentă.

———————————————————————————-

Suport voluntar: 15 lei

Un eveniment marca Rezistența Urbană
Cu sprijinul: T H E N O W . trecutul la prezent
Partener: Bucuresti Realist

instagram.com/raidenbucharest
instagram.com/jacques.pot

IMPORTANT: pentru eveniment nu se primesc rezervări, locurile sunt limitate și se ocupă pe principiul "primul venit, primul așezat"

ARTMAP

You can still attend

SNUR
until 16.12., Bucharest