Showcase | Școala feministă de vară

18:30 Fri. 17/11→Sun. 26/11

Strada Gazelei 44, 040514 București, România, -, -, -

Încheiem Școala feministă de vară cu un showcase jucăuș care vorbește despre experiența din această vară.

Școala feministă de vară, organizată de Vagenta și Black Button Books, este un proiect post-feminist pilot ce a adus laolaltă două generații de femei, cu scopul lucrului în echipă și al schimbului de experiență.

De-a lungul verii, am chestionat proiecțiile culturale și rolurile tradiționaliste impuse femeii prin canoane vizuale, media sau culturale. Miza școlii a fost de a genera intervenții culturale printr-o diversitate de medii și o abordare interdisciplinară.

Expoziția va prezenta mai multe produsele culturale generate de întâlnirea participantelor școlii și va fi un moment de celebrare a diversității feminității și feminismului.

Seara va fi animată și de un dj set Bitchcraft, cu un playlist colaborativ dezvoltat de-a lungul verii.

Cu participarea: Oana Maria, Paul Dunca, Andreea Tron, Rucsandra Pop, Mara Maracinescu, Virginia Lupu, Black Horse Mansion și participantele școlii.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 26 noiembrie, cu programare în prealabil la 0770451874 sau iuliana.dumitru@tranzit.org.

Mulțumim surorilor de la tranzit.ro pentru găzduire.

Vagenta este un colectiv care chestionează și explorează perspective feminine. Promovăm valori precum dreptul de expresie, egalitatea între sexe, libertate intelectuală, cât și libertăți ce ţin de propriul corp, sororitate şi crearea unui context colectiv, un safe space pentru explorări individuale sau în grup.

Asociația Black Button îşi propune să informeze şi să inspire. Idei inovatoare, subiecte incomode, perspective inedite și argumentaţii solide sunt lucrurile pe care le propun comunităţii de cititori implicaţi, atât online, cât şi offine.

artwork: Raluca Milescu

Şi coloană sonoră realizată cu ajutorul lui Alin Zăbrăuțeanu

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

ARTMAP

You can still attend

SNUR
until Tmrw, Bucharest