Polish Poster School in Bucharest – exhibition

18:00 Tue. 14/11→Sat. 25/11

UNAgaleria, Strada Băiculești 29, București, -, -, -

Expoziția care conține lucrările a 50 de artiști marcanți, reprezentanți ai renumitei Școli Poloneze de Afiș, poate fi vizitată până la data de 25 noiembrie la UNAgaleria din București (str. Băiculești 29).

Vă invităm să vizitați expoziția în perioada 14-25 noiembrie 2017, între orele 10.00 – 16.00 (luni-duminică), la UNAgaleria, str. Băiculești nr. 29 (https://goo.gl/maps/71Y1b99hwUz).

Vernisaj: 14 noiembrie, ora 18.00.

***
Mijloc de transport din Piața Romană: autobuzul 331, până la stația Hotel Parc și 5 minute pe jos.
***

Economia formelor, scrierea novatoare, fantezia, ironia și capacitatea extraordinară de a sintetiza realitatea sunt caracteristici care, în urmă cu șaizeci de ani, făceau celebru afișul polonez în întreaga lume. „Școala Poloneză de Afiș” a fost, de-a lungul timpului, un etalon la nivel mondial al designului artistic. Cele mai interesante exemple ale acestei arte, dedicate teatrului, filmului și operei, pot fi văzute în expoziția pregătită de Institutul Polonez din București în colaborare cu Universitatea Națională de Arte din București (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti).

Expoziția, alcătuită special pentru Institutul Polonez, cu sprijinul celei mai mari colecții poloneze particulare de afiș, de peste 40 de mii de exponate, aparținând lui Krzysztof Dydo, cunoscător al artei afișului și proprietar al unei galerii din Cracovia, reunește optzeci de lucrări realizate de cca. 50 de artiști.

Nu lipsesc dintre aceștia precursorii „Școlii Poloneze de Afiș”, precum Henryk Tomaszewski, Jan Lenica, Waldemar Świerzy, Jan Młodożeniec sau Franciszek Starowieyski. Pot fi văzute și afișe ale unor creatori din tânăra generație, demni continuatori ai operei predecesorilor, cum ar fi, printre alții, Lech Majewski, Andrzej Pągowski, Tomasz Bogusławski sau Sebastian Kubica.

Expoziția oferă posibilitatea cunoașterii diversității temelor și stilurilor din afișul polonez de la sfârșitul secolului XX și începutul secolului XXI, care, în pofida dominației exercitate de media electronice, continuă să rămână în serviciul credincios al evenimentelor culturale.

Detalii: http://bit.ly/2mhQCMy

ARTMAP

You can still attend

SNUR
until Tmrw, Bucharest