Salariatul Azi: Ore suplimentare

05:00 Mon. 04/12→Thu. 14/12

Receptor, Edgar Quinet 9, Bucharest, Romania

SALARIATUL, acest Brus Uilis Greu de Ucis al Țării Românești, se bucură de un facelift pe 29 noiembrie seara, când alte 25 de ipostaze de neuitat vor fi expuse în micro-spațiul Receptor din incinta Cărturești & Friends.
⚠️ Vernisajul se întâmplă, totuși, luni (4 decembrie), după program, adică începând cu ora 17:00.

Pentru că atunci putem lansa și un nou tiraj al fanzinei de pe lista câștigătorilor concursului Cele mai frumoase carti din Romania (2017): Salariatul Azi, clonat pe hârtie prin eforturile Editurii Asociaţia Jumătatea plină.
Veniți, vedeți, cumpărați: fanzine rare, dar și desene originale (brush-pen pe hârtie), de colecție.


Despre Salariatul Azi:
„Bandă desenată cu umor crud!”
„Auto-ironie pe pâine!”
„Salariatul Azi are toate premisele să devină peste noapte un bestseller!”
https://www.facebook.com/sefeucomics/

Primul volum Salariatul Azi a fost tipărit în multiple micro-ediții revoluționare la Timișoara/București/Iași. Cea mai limitată ediție, scoasă la Editura Jumătatea Plină, a fost un hit de piață, cu 20 de exemplare vândute complet. Vă rugăm să luați în calcul caracterul general-valabil al ediției limitate de a crea o echivalență între numărul minuscul de copii vândute și grandoarea succesului său. Acest volum a câștigat premiul „Cele Mai Frumoase Cărți din România” (2017) la categoria carte în ediție limitată, fiind apreciat de juriu pentru ritmul compozițional al succesiunii stricte de cadre repetitive care rememorează imnurile timpurii ale acid-house-ului sacrificat într-o baie de sudoare rece pe altarul substanțelor psihotropice.

Stilul grafist al seriei Salariatul Azi, inspirat de manga-ul maxi-guro, aduce aminte cititorului avizat de acele momente înduioșătoare din copilărie când doar iubirea părintească se putea ridica la un asemenea nivel de pestilențialitate morală încât să transforme un om proaspăt scos dintr-o pungă vidată într-o mașină de trăit capabilă de a emite enunțuri estetice monosilabice.


Despre artist:
Timotei Drob, cunoscut în lumea benzii desenate pentru colaborările sale cu numeroși artiști la fanzinele de comics progresiv-invaziv SEFEU COOP, a conceput seria „Salariatul Azi” în primăvara a.c. cu misiunea implicită de a trezi conștiința de clasă a aripii muncitoare oprimate în condiții optime de piață liberă, contemporană cu existența lamentabil-excesionistă a autorului, înțeleasă deseori în cheie satanist-acceleraționistă.


Expoziția va putea fi vizitată pe proprie răspundere până pe 14 decembrie (Luni – Sâmbătă, 10:00 – 20:00).


Despre Receptor:
Micro-galerie și studio de ilustrație locală, Receptor aduce în fața publicului lucrări semnate de tineri graficieni și ilustratori români. Prin scurte evadări de pe peretele de buzunar al Instagramului, din caietele de schițe ascunse, din fanzinele sau cărțile tipărite în tiraje mai mici sau mai mari, ilustrațiile tranzitează spațiul micii librării hibride Cărturești & friends și fac cunoștință cu lumea dinainte și de după double-tap și swipe right.
Curator: Ramona Chirica
www.studioreceptor.ro

© Text: Timotei + Ramona

ARTMAP

You can still attend