JOIA de film: Fiul lui Saul / Saul fia (dramă, Ungaria, 2015)

19:00 Thu. /

Spaţiul Public European, Strada Vasile Lascăr 31, Bucharest, Romania

15 februarie, ora 19:00, Fiul lui Saul / Saul fia / Son of Saul (dramă, Ungaria, 2015, regia: László Nemes, durata: 107 minute, clasificare C.N.C.: N-15) – proiecție organizată în parteneriat cu Transilvania FIlm.

Saul, un evreu maghiar, care incinera cadavrele celor care erau omorâți în camerele de gazare de la Auchwitz, găsește o modalitate de a face suportabil calvarul moral în care se afla, salvând din flăcări trupul unui băiat pe care îl bănuiește a fi propriul său fiu.

„Fiul lui Saul” a beneficiat de sprijin prin programul MEDIA al Comisiei Europene: http://mfdb.eu/en/film-saul_fia_c87134

Filmul a fost nominalizat la premiile LUX, organizate de Parlamentul European: https://luxprize.eu/news/2015-lux-prize-reveals-its-official-selection

Mai multe detalii despre film găsiți la http://www.imdb.com/title/tt2106476/

Filmul este subtitrat în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Nu este necesară o rezervare.

Dat fiind că accesul la film include și un control de securitate, avem rugămintea să ajungeți cu cel puțin 10 minute înainte de începerea proiecției. După începerea ei, nu mai este permis accesul în sală. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Subiectul filmelor incluse în seria JOIA de film nu reprezintă, în mod necesar, poziția Comisiei Europene sau a altei instituții UE.

ARTMAP

You can still attend