Culture Crave: Muzeul Colecțiilor de Artă

14:00 Sun. /

Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei, nr. 111, Bucharest, Romania

Culture Crave se reunește din nou în 2018! După ce ne-am bucurat de arta lui T. Aman în noiembrie și de operele lui Frederic Storck și a Ceciliei Cuțescu-Storck pe 2 decembrie, în februarie vizităm expoziția permanentă a Muzeului Colecțiilor de Artă!

Sau mai bine spus: colecțiile permanente ce se regasesc în cadrul MCA! Inaugurat în 1978 ca secție a Muzeului Național de Artă al României, Muzeul Colecţiilor de Artă oferă o perspectivă inedită asupra societății românești de la începutul secolului XX și până aproape de zilele noastre. Cele peste 30 de colecții expuse permanent reunesc o mare varietate de lucrări de pictură, sculptură, grafică, artă decorativă românească, europeană și orientală donate de-a lungul timpului de colecționari și artiști, cei mai mulți dintre ei bucureșteni. Ele reflectă gustul și puterea de cumpărare a colecționarilor, preferința lor pentru valori consacrate ale artei românești sau pentru diferiți artiști contemporani lor, în timp ce colecțiile monografice ale unor artiști evocă preocupările lor plastice.

Lucrărilor de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Lucian Grigorescu, Iosif Iser, Camil Ressu, Francisc Şirato, Alexandru Ciucurencu, Dimitrie Gheaţă li se adaugă grafică europeană și japoneză, mobilier francez, covoare orientale dar și icoane populare din Transilvania.

Muzeul este adăpostit de fostul palat Romanit, clădire reprezentativă pentru începuturile arhitecturii moderne din București și restaurată ultima oară în intervalul 2008-2013. El este amenajat astfel încât să sugereze configuraţia originară și atmosfera specifică fiecărei colecţii.

Cei interesați să participe sunt invitați să ajungă la ora 14:00 pe Calea Victoriei 111, în fața Muzeului.

Culture Crave reunește lunar comunitatea LGBT+ și aliați pentru evenimente culturale. Împreună, redecoperim orașul prin vizite la muzee, expoziții, piese de teatru urmate de o ieșire socială cu cafea, ceai și dulciuri. Intrarea la Muzeu este acoperita de MozaiQ.

Evenimentul face parte din Luna Istoriei LGBT 2018, organizată anual în luna februarie de comunitatea LGBT, care include evenimente culturale și sociale menite să aducă împreună persoane LGBT și să promoveze cultura queer locală. Detalii și calendar http://mozaiqlgbt.ro/lunaistorieilgbt/

ARTMAP

You can still attend

SNUR
until 16.12., Bucharest