Workshop: Recunoașterea juridică a identității de gen în România

18:00 Wed. /

Asociatia Accept, Str. Lirei nr. 10, Sector 2, Bucharest, Romania

Asociația ACCEPT vă invită la un atelier comunitar despre modul în care persoanele trans din România pot obține recunoașterea juridică a identității lor de gen. Întâlnirea este facilitată de Patrick Brăila, activist pentru drepturile pesoanelor transgender. Informațiile juridice vor fi prezentate de Iustina Ionescu, avocată de drepturile omului.

Chiar dacă numeroase state europene oferă la acest moment proceduri simplificate, administrative, pentru recunoașterea juridică a identității de gen, persoanele trans din România se confruntă cu o procedură anevoiasă, derulată prin instanța de judecată. Iustina le va explica participanților care sunt pașii concreți prevăzuți de legislația în vigoare, problemele întâmpinate în relația cu judecătorii și procedurile adiționale care pot fi solicitate de instanță.
Iustina va analiza și câteva hotărâri favorabile din București și din țară, ca modele de bună practică în domeniu. Workshop-ul este adresat avocaților, juriștilor, persoanelor din comunitate și activiștilor pentru drepturi LGBT+.

Întâlnirea face parte din proiectul #transRomania, proiect susținut de către ILGA-Europe.

Evenimentul se desfășoară în limba română.

Acest eveniment face parte din Luna Istoriei LGBT+, festival de cultură pentru drepturile omului ce are loc în fiecare lună februarie în România şi în alte ţări europene. Programul compet poate fi consultat aici: http://www.acceptromania.ro/lunaistoriei/

ARTMAP

You can still attend

SNUR
until 16.12., Bucharest