Culture Crave: Muzeul Naţional al Literaturii Române

12:45 Sat. /

Muzeul Naţional al Literaturii Române, Nicolae Crețulescu 8, Bucharest, Romania

Culture Crave continua în martie cu o vizită specială la Muzeul Naţional al Literaturii Române, cu ocazia Zilei Internaționale a Scriitorului, sub ghidajul scriitorului Dan Lungu!

După trei ani de la închiderea vechiului spațiu din bulevardul Dacia, MNLR se redeschide cu în martie 2017 cu un conceptul curatorial modern, propus de o echipă mixtă de muzeografi, filologi, arhitecți și designer. Noul spațiu din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 fundamentează experiența vizitatorului nu pe viziunea cronologică de a structura informația și de a (re)compune tabloul literaturii române ci pe principiul tematic, asociații de idei, afinități și contraste. Împărțirea expoziției, pe etaje, s-a realizat în funcție de genurile literare majore: parterul este dedicat poeziei, etajul – prozei, criticii literare și eseisticii, iar mansarda – teatrului și ecranizărilor. Fiecare sală este, la rândul ei, gândită ca un spațiu autonom, ilustrând o tematică anume (limbajul poetic, personaje celebre, mari povestitori etc.). Designul minimalist și neutru, într-o stilistică monocromă, liniile vitrinelor, de o geometrie cât mai simplă – dar nu lipsite de câteva elemente-surpriză –, și luminile mai degrabă reci, „de laborator”, dau ocazia, o dată în plus, obiectelor să-și pună în scenă propria poveste. Dimensiunea interactivă, a tehnicului și a digitalului (cutia poștală), a realității augmentate (holodeck-ul), complementară oricărui discurs muzeografic modern, este și ea prezentă și în continuă actualizare.

Cei interesați să participe sunt invitați să ajungă la ora 12:45 pe Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, în fața Muzeului.

Culture Crave reunește lunar comunitatea LGBT+ și aliați pentru evenimente culturale. Împreună, redecoperim orașul prin vizite la muzee, expoziții, piese de teatru urmate de o ieșire socială cu cafea, ceai și dulciuri. Intrarea la Muzeu este acoperita de MozaiQ.

ARTMAP

You can still attend