Ferat Vampire /// Fiction Tuesdays

20:00 Tue. /

Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest), Ion Ghica 11, Bucharest, Romania

Maşini vampir, pisici cu ochelari, selfie stickul anilor ’60, plante carnivore, femei cu barbă sau poveşti spuse pe dos? Ce vă place mai mult? Propunem să veniţi la Centrul Ceh pentru o incursiune în filmele SF şi fantasy – comedii şi nu numai – ale Cehoslovaciei anilor ’60, ’70 şi ’80, filme ale Noului Val Cehoslovac care au revoluţionat cinematograful la timpul lor şi încă servesc ca inspiraţie pentru realizatorii de film din toată lumea.

[FOR ENGLISH SCROLL DOWN]

Ferat Vampire (Upír z Feratu) – r. Juraj Herz, 1982, 90 min.

Producătorii mașinii de curse Ferat – denumirea face aluzie la vampirul Nosferatu – nu vor să afle ce se ascunde sub capota celui mai nou model creat, un vehicul care poate să fie sau nu un vampir însetat de sânge. Un atac subtil împotriva capitalismului, o împunsătură ironică adusă industriei producătoare de automobile și o poveste inspirațională despre Dr. Marek (interpretat de Jirí Menzel) și șoferul său de ambulanță, frumoasa Mima (Dagmar Veškrnová-Havlová) – regizorul Juraj Herz, cunoscut pentru adaptarea gotică a poveștii „Frumoasa și bestia” („Panna a netvor”, 1982) sau „Morgiana” (1972) își pilotează horror-ul science-fiction aparte, pornind de la aceste premise bizare.

Intrare liberă.
Subtitrare în limba engleză.

________________________________________

Ferat Vampire (Upír z Feratu) – r. Juraj Herz, 1982, 90 min.

A doctor is shocked when his beloved colleague Mima signs a contract with foreign car manufacturer Ferat, in order to work for them as a rally-driver. A scientist convinces him that human blood is being used as fuel for Mima’s ever winning car, but does that really work?

Free entrance.
Subtitles in English.

ARTMAP

You can still attend