Săptămâna Sunetului la MNAC | Premiile Semi Silent

18:00 Sun. /

MNAC Bucharest, Strada Izvor 2-4, Bucharest, Romania

Muzeul Național de Artă Contemporană se alătură SĂPTĂMÂNII SUNETULUI pentru celebrarea creației sonore și radiofonice, cel mai tânăr actor al creației contemporane locale.

Platforma de podcast SEMI SILENT dorește să stimuleze și să încurajeze discuția despre curentele actuale din teoria și practica creației sonore și radiofonice, să conecteze domenii și să producă lucrări sonore. Am invitat artiștii să-și spună poveștile prin sunet, să investigheze realul cu mijloace plasticiene, să fie personali și curioși. Astfel s-a creat o bază de sunete ce uneori sunt aproape de documentar sonor de creație, alteori sunt poem sonor, jurnal intim sau frântură de realitate.
În cadrul sesiunii de ascultare propusă și găzduită de MNAC, veți putea descoperi o selecție din cele mai personale și intense materiale sonore produse sau colectate de platforma SEMI SILENT. Așa cum ne-am obișnuit publicul, sesiunea de ascultare împreună este o instanță privilegiată ce depășește experiența ascultării individuale și ne apropie de experiența emoțională a concertului sau a spectacolului de teatru.

În deschidere, MNAC acordă 3 premii pentru Ars Acustica, primele premii de acest tip din România, menite să încununeze și să încurajeze în același timp creația a trei artiști din domeniul sunetului ce au contribuit la construcția imaginarului sonor contemporan.

www.saptamanasunetului.ro

SĂPTĂMÂNA SUNETULUI este organizată de Asociația Jumătatea plină.
PARTENERI : La Semaine du Son (Franța), La Semaine du Son (Bruxelles), Forumul Cultural Austriac, Institutul Balassi, Delegația Vallonia-Bruxelles, CREART, Primăria Municipiului București, Institutul Francez, Centrul Ceh, Muzeul Național de Artă Contemporană, Universitatea Politehnică București / PCON, Universitatea Națională de Muzică București, Festivalul Simultan, Școala de Arte nr.5, Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu, Grădina cu Oameni, Switch Lab, Galeria Posibilă, Puro&Bio, Corcova, Apollo 111, Control Club.
PARTENERI MEDIA : Radio România Cultural – partener principal, Zeppelin

ARTMAP

You can still attend