Ce este pinkwashing? Proiecție și discuție // dysnomia@macaz

19:00 Tue. /

MACAZ - Bar Teatru Coop., Moșilor 106, Bucharest, Romania

Inaugurăm seria de întâlniri Dysnomia „Feminisme de stânga” cu un subiect relevant pentru Luna Istoriei LGBT: ce este pinkwashing-ul și de ce trebuie să-i rezistăm?
Pinkwashing-ul se referă la inițiative făcute de guverne, corporații și megaorganizații prin care adoptă o atitudine gay-friendly cu scopul de a-și construi o imagine progresistă mascând, astfel, politici opresive și exploatative îndreptate asupra acelorași și a altor persoane și comunități.
Ca strategie, pinkwashing-ul este în special folosit în contexte vestice și cu privire la politici imperialiste. Pe lângă aceste dezbateri, vom explora și evenimentele sau posibilitățile de pinkwashing pe plan local, pornind de la propriile noastre experiențe.

Vă invităm să vizionăm o serie de scurte filme care ne oferă o panoramă a tacticii de pinkwashing și apoi să avem o discuție despre ce înseamnă acestea pentru noi, aici, acum :).

////

Despre seria de întâlniri Dysnomia „Feminisme de stânga”:
Întâlnirile pe care le organizăm fac parte din efortul nostru activist de a crea spații în interiorul cărora să dăm și mai multă consistență și claritate luptelor noastre feministe intersecționale de stânga.
Spațiul de discuții pe care îl deschidem nu este unul pedagogic, ci unul al auto-educării colective; al creării de cunoaștere împreună, pornind de la bazele comune afirmate.
Ne propunem în schimb să discutăm despre formele specifice ale acestor lupte și să cercetăm diferențele dintre ele; să vedem unde punem accentele diferit; să investigăm terenul comun al experiențelor noastre; să clarificăm împreună termeni teoretici elaborați în alte părți ale lumii, în context local, și să vedem dacă reflectă și susțin scopurile luptelor noastre; și să vedem cum poate crește mișcarea noastră.

Vezi primul număr al zinei noastre aici: https://issuu.com/fanzina-dysnomia/docs/zina

ARTMAP

You can still attend

SNUR
until Tmrw, Bucharest