Locuirea informală în România – dezbatere & expoziție foto

16:00 Mon. /

ARCUB (Strada Lipscani 84-90),

☛ Dezbatere: 19 martie, 16:00 @ARCUB (Sala Arcelor) ☚

Pentru cei mai mulți dintre noi pare de la sine înțeles să avem un loc unde să ne ducem acasă.

Nu ne gândim că avem electricitate, apă curentă sau opțiunea de a ne lua un frigider în rate pentru că avem buletin de identitate, acte asupra locuinței, educație și un loc de muncă.

Dreptul la locuință nu este garantat.

În România sunt peste 64.000 de familii care nu dețin forme legale asupra locuinței sau care trăiesc în condiții insalubre, neconectate la utilități, în zone cu risc pentru sănătatea și siguranța lor.

**Cum e să nu exiști în acte și ce probleme apar din această cauză? Ce inițiative există pe tema asta și unde s-au blocat? Ce exemple de practici ar fi necesare pentru soluționarea lor?**

Vă invităm la dezbaterea SOS: Locuirea informală în România, din cadrul festivalului One World Romania, pentru a discuta, alături de invitații noștri, despre problemele asociate locuirii informale și despre demersurile necesare rezolvării lor.

☛ Expoziție: 15 – 26 martie @ARCUB ☚

Expoziția de fotografii „No Man’s Land” ilustrează realitățile cotidiene din trei comunități de așezări informale (Reșița, Valea Corbului și Bumbești-Jiu), surprinse de fotografii Bogdan Dinca și George Popescu de la Documentaria.ro.

***
Evenimentul face parte din „No man’s land: Locuirea informală în comunitățile de romi – recunoaștere, responsabilitate și soluții comune”, proiect prin care vrem să atragem atenția asupra problemelor care derivă din locuirea informală, în ce măsură programele și finanțările actuale pot (sau mai degrabă nu pot) aborda aceste probleme și ce soluții pot veni în sprijinul acestor comunități.

Eveniment organizat de MKBT: Make Better, Fundația PACT, GAL Reșița, Asociatia DEP Bumbești Jiu și Grupul de Inițiativă Valea Corbului.

Intrare Liberă

ARTMAP

You can still attend