One World Romania: Vas de vis

21:30 Sun. /→Mon. 19/03

One World Romania, Austrului 30, Bucharest, Romania

MozaiQ se alătură ediției din 2018 a festivalului One World Romania în inițiativa „Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „Vas de vis” din secțiunea „Politicile sexului (LGBTQ)”.

Bărbați gay din întreaga lume se adună o dată pe an pe un vas de croazieră care, timp de o săptămână, plutește dincolo de grijile de zi cu zi și de discriminarea și prejudecățile cu care se confruntă în restul existenței lor. Izolați pe apă, într-o atmosferă de petrecere continuă, filmați în cadre delicioase și adeseori spectaculoase, care amintesc de musical-urile altor vremuri, pasagerii se deschid în fața camerei de filmat. Vasul de croazieră devine, de fapt, o arcă a umanității în general, îngreunată de lumile interioare pe care le purtăm toți în noi: teama de singurătate, spaima morții, nevoia de familie, aspirația iubirii și mai ales dorința, prea adeseori reprimată, de libertate.

Proiecții:
⚫ Duminică, 18 martie, 21:30, Cinema Elvire Popesco (Bulevardul Dacia 77)
⚫ Luni, 19 martie, 18:30, Cinemateca Eforie (Strada Eforie 2)

Trailer: https://youtu.be/rbEWdm8XcEU

Descriere: http://oneworld.ro/2018/l/ro/vas-de- vis-
380/

Ediția din acest an a festivalului One World Romania se desfășoară la București, în perioada 16- 25 martie, și cuprinde 16 secțiuni tematice, proiecții şi evenimente speciale, matinee pentru liceeni, discuții cu publicul după fiecare proiecție, având ca invitați experți și regizori ai filmelor și dezbateri pe diferite teme relevante pentru societatea românească și în strânsă legătură cu selecția de documentare. Programul complet al #OWR11 este disponibil la http://oneworld.ro/2018/l/ro/program/.

Experienţa vizionării documentarelor #OWR11 se recomandă tuturor celor care sunt interesaţi de parcursul societăţii actuale. Vă așteptăm la film!

ARTMAP

You can still attend