One World Romania: Queercore

22:00 Sat. /→Sun. 18/03

One World Romania, Austrului 30, Bucharest, Romania

MozaiQ se alătură ediției din 2018 a festivalului One World Romania în inițiativa „Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „Queercore: How to Punk a Revolution” din secțiunea „Politicile sexului (LGBTQ)”.

Queercore e o mișcare născută ca reacție la îmburghezirea culturii gay. După decada eliberatoare și experimentală a anilor ’70, marcată de mișcarea Stonewell, de glam rock și de revoluția sexuală, a urmat în anii ’80 apariția virusului HIV și obsesia respectabilității. Queercore e o încercare de revenire la radicalism, la cultura punk minoritară, la marginalitatea proteică. Acest film cu o formă mai puțin radicală, mai lesne de înțeles, cu avantajul perspectivei timpului, trasează mișcarea queercore de la începuturile ei în dormitoarele lui Bruce LaBruce și G. B. Jones până la dispersarea ei într-un underground global care a pus sub semnul întrebării deopotrivă scena punk macho a vremii și mainstream-ul gay burghez.

Proiecții:
⚫ Sâmbătă, 17 martie, 22:00, Cinema Union (Strada Ion Câmpineanu 22)
⚫ Duminică, 18 martie, 21:00, Cinemateca Eforie (Strada Eforie 2)

Trailer: https://youtu.be/JCtj8ZU7t0I

Descriere: http://oneworld.ro/2018/l/ro/queercore-382/

Ediția din acest an a festivalului One World Romania se desfășoară la București, în perioada 16- 25 martie, și cuprinde 16 secțiuni tematice, proiecții şi evenimente speciale, matinee pentru liceeni, discuții cu publicul după fiecare proiecție, având ca invitați experți și regizori ai filmelor și dezbateri pe diferite teme relevante pentru societatea românească și în strânsă legătură cu selecția de documentare. Programul complet al #OWR11 este disponibil la http://oneworld.ro/2018/l/ro/program/.

Experienţa vizionării documentarelor #OWR11 se recomandă tuturor celor care sunt interesaţi de parcursul societăţii actuale. Vă așteptăm la film!

ARTMAP

You can still attend

SNUR
until Tmrw, Bucharest