Judecătoarea de instrucție – în cadrul One World Romania 11

14:00 Sat. /→Sun. 25/03

Cinema Elvire Popesco, Bd. Dacia nr.77, Bucharest, Romania

LiderJust s-a alăturat Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania în inițiativa „Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „So Help me God” din secțiunea „În faţa legii”.

“Poate un documentar să fie un delicios și scandalos film polițist? Poate. Judecătoarea de instrucție Anne Gruwez grădinărește împreună cu șobolanul ei alb, conduce prin Bruxelles un Citroën vechi către birou, unde anchetează când un caz oribil de omucidere, când o dominatoare, când un caz neelucidat pe care îl redeschide cu ajutorul unui cuplu de polițiști cinici parcă descinși din serialele de televiziune. Regizorii Jean Libon și Yves Hinant abordează acest subiect delicat fără solemnitate, dar și fără voaiorism excesiv. În spatele umorului personajelor și a valorii de șoc a multor povești se ascunde însă o meditație asupra nevoii de umanitate și inteligență emoțională în justiție.”

Trailer: https://youtu.be/7o9bDqxIPuA | Descriere: http://oneworld.ro/2018/l/ro/judectoarea-de-instrucie-376/
Proiecții: Sâmbătă, 17 martie, 14:00, Elvire Popesco | Duminică, 25 martie, 11:00, Eforie

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania are loc în acest an pe parcursul a 10 zile, în perioada 16 – 25 martie. Cinema Elvire Popesco, Eforie, Union și Sala Horia Bernea – Cinema Muzeul Țăranului îşi deschid porţile pentru spectatori, cu peste 70 de documentare selecţionate care pun în temă contextul drepturilor omului în societatea actuală. One World Romania 11 prezintă în 2018 lumea și realitatea din jurul nostru dintr-o perspectivă istorică – în primul rând, privim asupra trecutului ca să înțelegem mai bine cum ne este influențat prezentul.
Ediția din acest an cuprinde 16 secțiuni tematice, proiecții şi evenimente speciale, matinee pentru liceeni, discuții cu publicul după fiecare proiecție, având ca invitați experți și regizori ai filmelor și dezbateri pe diferite teme relevante pentru societate românească și în strânsă legătură cu selecția de documentare. Programul complet al #OWR11 este disponibil la http://oneworld.ro/2018/l/ro/program.

Experienţa vizionării documentarelor #OWR11 se recomandă tuturor celor care sunt interesaţi de parcursul societăţii actuale. Vă așteptăm la film!

ARTMAP

You can still attend