Gustul puterii – în cadrul One World România 11

20:30 Tue. /

EFOR s-a alăturat festivalului One World Romania în inițiativa „Adoptă un Documentar”. Anul acesta am ales filmul „The Lust for Power” din secțiunea „Trecutul prezent”.

SYNOPSIS
Într-un stil alert și angajant, filmul Terezei Nvotová urmărește cronologia ascensiunii lui Vladimír Mečiar, o figură carismatică a anilor ’90, de la statutul de avocat într-un oraș de provincie la cel de președinte al Slovaciei – un caz interesant care pune în perspectivă populismele prezentului și evidențiază caracterul de structură ideologică recurentă al populismului.

Urmărindu-și personajul care traversează momente cruciale din istoria regiunii, precum ruperea Cehiei de Slovacia, și atingând teme istoric-sensibile, precum utilizarea în scop politic a arhivelor securității, Gustul puterii va părea dureros de familiar celor care vin cu experiența trăită a anilor ’90, aducând în același timp suficiente detalii savuroase pentru a face vizionarea una memorabilă.

După proiecția filmului, rămâneți alături de noi pentru o discuție cu Tereza Nvotová, regizoarea filmului, despre populism în trecut, prezent și viitor.

Proiecții: Marţi, 20 martie, 20:30, Eforie| Miercuri, 21 martie, 18:00, Union

Trailer: https://youtu.be/peoYEbwInB8 |
Descriere: http://oneworld.ro/2018/l/ro/gustul-puterii-
357/

DESPRE One World Romania 11
Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania are loc în acest an pe parcursul a 10 zile, în perioada 16 – 25 martie.

Cele peste 70 de documentare selecţionate anul acesta pun în temă contextul drepturilor omului în societatea actuală. One World Romania 11 prezintă în 2018 lumea și realitatea din jurul nostru dintr-o perspectivă istorică – în primul rând, privim asupra trecutului ca să înțelegem mai bine cum ne este influențat prezentul.

Ediția din acest an cuprinde 16 secțiuni tematice, proiecții şi evenimente speciale, matinee pentru liceeni, discuții cu publicul după fiecare proiecție, având ca invitați experți și regizori ai filmelor și dezbateri pe diferite teme relevante pentru societate românească și în strânsă legătură cu selecția de documentare. Programul complet al #OWR11 este disponibil la
http://oneworld.ro/2018/l/ro/program.

Experienţa vizionării documentarelor #OWR11 se recomandă tuturor celor care sunt interesaţi de parcursul societăţii actuale.

Vă așteptăm la film!

ARTMAP

You can still attend